HJEMVENDT: Det handler om stærke tekster, missionsrødder – og lidt om generationer.
David Skarsholm, ét af de yngste medlemmer i ELN’s repræsentantskab vedkender sig sine rødder og vil gerne bekende kulør. Nu har han netop udgivet en EP med sit band HJEMVENDT.
’HJEMVENDT’ er også titlen på udgivelsen med sange, som bandet netop har udgivet. Og der er meget hjemvendt over sangene. De er hentet fra den sangskat, som bandets medlemmer er vokset op med i LM, men med nye, eksperimenterende arrangementer. Det er sange som: Navnet Jesus, O, tænk hvor stort og Jesus, det eneste.
”Sangene er jo nærmest en del af vores opdragelse, og det er sange, som har betydet meget for mange. Det er nogle vildt stærke tekster. Det er også sange som binder generationer sammen på tværs,” siger Davids Skarsholm.
Hvorfor hedder udgivelsen HJEMVENDT?
”Der er en dobbelthed i det, fordi det både handler om, at vi vender hjem, når vi engang skal leve på den nye jord. Samtidig vi allerede vendt hjem, når vi er frelst her på jorden. Så er vi dér, hvor vi hører hjemme.”
Kan man også sige, at I faktisk også er vendt hjem til traditionen?
”Ja, og det er sjovt du siger det, for det var ikke tanken i første omgang, men jeg har selv tænkt det senere, at vi på en måde er vendt hjem til vores rødder.”
Med udgivelsen er lidt af en drøm gået i opfyldelse, fortæller David Skarsholm. Bandet har spillet sammen siden de mødte hinanden på LMH i 2018, og efterfølgende har de spillet på bl.a. Ung Uge i Virksund og til Mission.
”Vi har fået nogle opfordringer til at udgive sangene, og vi synes faktisk også selv, at vi har lavet nogle fede arrangementer, som vi gerne vil have ud. Det er lidt af en drøm,” siger David Skarsholm og griner beskedent i samme åndedrag.
Foruden David Skarsholm er bagmændene og -kvinden: Michael Haahr, Daniel Due, Mathias Rahbek, Jonathan Kaas og Ottilie Haahr.
Musikken ligger på Spotify, og akkorder og tekst kan downloades på nodebasen.dk
ELN og en ny generation
Som nævnt i indledningen er David Skarsholm et af de yngste medlemmer i ELN’s repræsentantskab. Om han også føler sig hjemvendt dér, melder historien ikke noget om. Men det har på sin vis også med rødder at gøre, og han er ikke i tvivl om, hvorfor han har valgt at bakke om ELN.
”Der er for det første nogle virkelig gode værdier og et sundt bibelsyn, som jeg deler. Og så er det på en måde også for at holde mig selv fast på det grundlag, som ELN har.
Folk i min generation er nok generelt ikke så glade for låse os fast på bestemte meninger, på det dogmatiske og konfessionelle. Vi kan godt være lidt ubehageligt til mode over at tilslutte os noget f.eks. ved et medlemskab. Hvis man melder sig ind, så hjælper man på en måde sig selv med at melde kulør,” siger han og tilføjer:
”Det er også godt at være sammen på tværs af generationer. Det er godt at møde nogle af de folk i ELN, som har været med i lang tid, sådan nogle som Børge Haahr Andersen, f.eks. Det bliver nemt sådan, at vi er mange kirker i kirken. Men det at mødes på tværs af generationer og være kirke sammen, dét kan noget.”