Galten indviede ny kirke

Galten Valgmenighed bød til fest, da deres nye lokaler blev indviet ved gudstjeneste søndag

Midtjyllands avis kunne mandag d. 8. juni fortælle om indvielsen af nye lokaler til Galten Valgmenighed.
“Skovby ved Galten har fået en kirke nr. to. Det skete på festlig vis, da byens tidligere Dagli’brugs i går blev indviet som kirke for Gava, Galten Valgmenighed. Indvielsen samlede naturligt nok de fleste af valgmenighedens 120 børn og voksne, men også mange gæster fra lokalområdet, ligesom provst Jette Marie Bundgaard Nielsen medvirkede i gudstjenesten.

Renovering af lokaler

Forud er gået tre måneders ombygningsarbejde, som medlemmer af menigheden selv har klaret det meste af ­ med opsætning af skillevægge, maling, belysning osv. Gulvene er genbrugt fra brugstiden med grøn vinyl i den store kirkesal og trægulv i børnekirken, som tidligere var brugsens grøntafdeling. Rundt regnet to tredjedele af brugsbygningen er omdannet til kirke.
Central er den store kirkesal med plads til omkring 150 personer. Den er enkelt udformet med hvide vægge og ganske lidt udsmykning. På alterbordet står et krucifiks lavet af to træstykker fundet i naturen og på bagvæggen hænger to vævede tæpper med korsmønster. Ved siden af alteret er plads til musikerne, der akkompagnerer salmer og sange på keyboard, trommer og guitar.

“Vi har ikke noget orgel. Vi bruger de instrumenter, vi har, og vi foretrækker en lidt mere rytmisk musik ­ det giver et lidt mere tidssvarende udtryk”, som formanden for Gava, Stig Mellergaard forklarer.

Kirke for børn og juniorer

Udover den store sal består kirken af to mindre rum ­ henholdvis børnekirke og juniorkirke. Her trækker børnene og et par voksne ud under prædikenen og nogle af salmerne. De tre til ni­årige i børnekirken og de 10­15­årige i juniorkirken. Her taler vi om det samme som i de voksne, men i børnehøjde og med hyggelige aktiviteter. “i dag skal vi tegne kirker”, fortæller Lone Jacobsen, der denne søndag står for børnekirken.

“Vi vil gerne opprioritere børnene og juniorerne, og det er svært i en almindelig kirke. Vi vil gerne have, at de glæder sig til at komme i kirke”, siger hun. Galten Valgmenighed blev dannet for knap syv år siden og har fra starten holdt gudstjenester i Skovby Forsamlingshus.

“Det bliver en stor lettelse, at vi ikke længere skal stille 80-­100 stole frem og tage dem ned igen hver søndag”, siger Stig Mellergaard. Ved indvielsen i går var kirkens præst Martin Eskesen forhindret i at medvirke, fordi han desværre var blevet syg. Derfor blev gudstjenesten ledet af Andreas Østerlund Nielsen, som tidligere har været præst i Gava.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights