Fra brugs til kirkesal

Frivillige fra Galten Valgmenighed har i 3 måneder arbejdet på at ombygge den tidligere Skovby Brugs til kirkelokaler. Der er lagt ca. 1400 frivillige timer i ombygningen, der er foregået aftener og lørdage siden marts. Lokalerne er nu indrettet med en stor kirkesal med plads til 150 personer/ kirkegængere, samt et børnekirke- og et juniorkirkerum.

Søndag d. 7. juni kl. 13.30 indvier Galten Valgmenighed sine nye lokaler i Skovby på Hørslevvej 35 i Skovby og det fejres med en Indvielsesgudstjeneste hvor provst Jette Marie Bundgaard Nielsen medvirker. Efter gudstjenesten er der mulighed for at se nærmere på lokalerne, samt at komme med en hilsen.

Galten Valgmenighed har eksisteret i 6 år og består af ca. 110 medlemmer i aldersgrupper fra 0 – 70 år. Der er lagt vægt på en moderne gudstjenesteform hvor rytmisk musik indgår som en naturlig del af gudstjenesten, desuden er der aktiviteter for børn og juniorer under gudstjenesten. Menigheden tager på skift del i gudstjenesterne som kirketjener, musikere m.m. hvilket gør gudstjenesten levende og nærværende.

Alle interesserede inviteres til indvielsesgudstjenesten.

 

Fakta

Hvad er Galten Valgmenighed?

Galten Valgmenighed er en menighed i den danske folkekirke og tror således på det samme som folkekirken. I dag er der omkring 110 (børn og voksne) medlemmer af menigheden.

Som hos alle andre menigheder i folkekirken, er alle velkomne til gudstjenester og andre arrangementer. For at kunne blive medlem af valgmenigheden, skal man (som det gælder i hele folkekirken) være eller blive døbt med den kristne dåb, desuden skal man kunne tilslutte sig valgmenighedens grundlag, formål og vision.

Hvad er en valgmenighed?

En valgmenighed er en menighed inden for Den danske Folkekirke. At oprette en valgmenighed er en af de muligheder som gives i den kirkelige frihedslovgivning. (Lov nr. 204 af 24. maj 1972) Når man er medlem af en valgmenighed er man stadig medlem af folkekirken, men ikke længere af den lokale sognemenighed.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights