Fokus på slidstærkt samarbejde, glæde og motivation

Kursus for menighedsråd/bestyrelser og præster, der vil blive endnu bedre ledere.

Tjenesteglæde, motivation og slidstærkt samarbejde er nøgleord, når ELN inviterer til lederkursus for menighedsråd, bestyrelser og præster.

Kurset foregår lørdag den 12. januar kl. 9.30 til 16 i Galten Valgmenigheds lokale.

”Vi har samspillet mellem ledelse og ansatte i fokus, og det handler i høj grad om at skabe en fælles platform for det et samarbejde, der fungerer og motiverer i dagligdagen,” siger Anette Klausholm Bækgaard, der er ELN’s menighedsinspirator og kurusleder.

Anette Klausholm Bækgaard fortæller, at tanken er, at ledelse og præster fra de enkelte menigheder får en hel dag, hvor de kan koncentrere sig om, hvordan de tilsammen er en god ledelse for deres menigheder.

Det er utrolig vigtigt, at ledelsen i menigheden kan spille hinanden gode og styrke tjenesteglæden for alle som er en del af ledelsen.

”Det er utrolig vigtigt, at ledelsen i menigheden kan spille hinanden gode og styrke tjenesteglæden for alle som er en del af ledelsen,” siger hun.

Kursusdagen vil være en kombination af undervisning og gruppearbejde, hvor de enkelte menighedsråd arbejder med netop deres ledelsesstil.

Garvede kræfter

Efter kursusdagen er der en opfølgningsaften lokalt, hvor menighedsledelsen kan arbejde videre med et tema, som er relevant i netop deres situation. Tema såvel som dato bliver aftalt på kursusdagen.

Om lørdagen er det to garvede ledelseskonsulenter, Sven Madsen og Jes Jessen fra konsulentfirmaet Evidentia, der står for undervisningen. De har begge årelang erfaring med ledelses- og organisationsudvikling.

Det er Anette Klausholm Bækgaard, der leder opfølgningsaftnerne. Hun har fra tidligere job stor viden om, hvad der udfordrer ledere og medarbejdere, hvordan mistrivsel kan vendes til trivsel og i det hele taget, hvordan man tilstræber en god kommunikation lederne imellem.

Varm anbefaling

Det er anden gang, ELN tilbyder lederkurset, og efterfølgende fik kurset følgende anbefaling fra Hedensted Valgmenighed:

Det var et rigtigt godt og udfordrende kursus. Vi fik mange gode redskaber til det fortsatte ledelsesarbejde… Det var rigtig godt, at der var en opfølgningsaften, hvor vi fik besøg af ELN’s menighedsinspirator… Efter halvandet år trækker vi stadig på de ting, vi lærte.

“Det var et rigtigt godt og udfordrende kursus. Vi fik mange gode redskaber til det fortsatte ledelsesarbejde. Vi har særligt arbejdet med kommunikation, både internt i ledelsen, ledelse og præst i mellem og fra ledelse til menighed. Det var rigtig godt, at der var en opfølgningsaften, hvor vi fik besøg af ELN’s menighedsinspirator. Hun kunne guide os videre i processen ud fra det, vi havde defineret som særlig, vigtigt for os. Efter halvandet år trækker vi stadig på de ting, vi lærte,” siger præst Roar Steffensen, Hedensted Valgmenighed.

Kurset henvender sig til menighedsråd/bestyrelser i sogne-, valg- og frimenigheder. Ledelser fra menigheder, der ikke er tilknyttet ELN, kan også deltage i kurset og er meget velkomne.

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights