Fem kandidater til bispevalg i Haderslev

Sognepræsterne Marianne Christiansen, Jesper Bacher, Kaj Bollmann og Jacob Ørsted samt valgmenighedspræst Peter Hedegaard skal kæmpe om bispeembedet.

Fristen for anmeldelse af kandidater til bispevalget i Haderslev er nu udløbet og der er 5 kandidater, der frem til første runde i valget, som skal være afviklet inden d. 19. marts, vil medvirke til en række debatmøder.

Haderslev Stift strækker sig fra landegrænsen til Tyskland og nordpå til lige syd for Horsens. Det vestligste sogn i stiftet er Gram Sogn, der sammen med 12 andre sogne blev indlemmet i stiftet fra januar 2007.

Stiftet er i sammenligning med landets øvrige stifter et ungt stift. Det blev oprettet i 1922 – lige efter Genforeningen. Niels Henrik Arendt er stiftets sjette biskop og det har han været siden 1999.

Haderslev Stift i tal
457.000 indbyggere
186 kirker
176 sogne/kirkedistrikter
175 menighedsråd
3 valgmenigheder
7 provstier
179 sognepræstestillinger
205 præster
14 ansatte i stiftet

Én af kandidaterne, Jesper Bacher, udtaler at han ønsker at stå for en kristendom, der ikke er optaget af at ”være med på noderne”, som han formulerer det, men i stedet kan karakteriseres som ”en uforfærdet, luthersk kristendom”.

Jesper Bacher udtaler til Kristeligt Dagblad: ”Jeg synes, den klassiske kristendom er under modsigelse i folkekirken, og det er dybt problematisk, at man overhovedet kan overveje at vie et homoseksuelt par”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights