Én krise og tre menneskesyn

Bliv skærpet på tre forskellige mennskesyn og deres konsekvenser i en krise. Hør Peter Søes’ foredrag om mennskesyn i lyset af corona.

Hvad betyder vores syn på mennesker for vores reaktioner på en krise som den aktuelle coronakrise?

Det spørgsmål gav adjunkt, ph.d. og cand.theol. Peter Søes sit svar på, da ELN Nordsjælland foleden afholdt debataften i Hillerød Kirke.

Med stor klarhed pegede Peter Søes på de helt grundlæggende forskelle i et naturalistisk, et humanistisk og et kristent menneskesyn. Hvad betragtes som godt og ondt, hvad er det rigtigt og forkert, og hvad er det væsentligste, det mest hellige?

Han belyste desuden, hvilke konsekvenser menneskesynet får, når krisen rammer os. For det er afgørende, om man lader statistik og biologi være bestemmende, om mennesket er altings målestok og ukrænkeligt (i mere end en forstand) – eller regner man mennesket som skabt af Gud og på en gang afhængig af og ansvarlig overfor Gud.

Som Peter Søes peger på, viser det sig, at menneskesynet får betydning for, hvordan vi vurderer krisen, hvad vi frygter og lægger vægt på i afhjælpningen af den.

Hør foredraget og bliv klogere!

Hør også den efterfølgende debat

ELN Nordsjælland har tradition for at arrangere møder med aktuelle og væsentlige emner.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights