En dag med inspiration fra Timothy Keller

ELN København sætter fokus på Kellers teologi, tænkning og tjeneste på en inspirationskonference 25. november i København.

Præsten, teologen og tænkeren Timothy Keller har gennem sit arbejde i New York og i et stort antal bøger vist, hvordan det faktisk er muligt at møde sekulariserede mennesker med evangeliet om Jesus.

Nu sætter ELN i København fokus på Kellers teologi, tænkning og tjeneste på en inspirationskonference. Det foregår i Nazaret Kirke i København lørdag den 25. november. Dagen er for alle, der ønsker at nå mennesker med evangeliet i en sekulariseret kultur.

Timothy Keller døde 72 år gammel den 19. maj 2023, og det gav genlyd i kirker verden over. Også i København.

”Den konkrete anledning til konferencen er, at Keller helt naturligt kom langt frem i bevidstheden, da han døde. Og det var et stærkt vidnesbyrd for mig, at han på sit dødsleje gav udtryk for, at han glædede sig til at se Jesus. Det holdt altså, det han havde prædiket i så mange år,” siger Niels Jørn Fogh, rejsepræst i ELN og formand for ELN København.

En anden anledning til konferencen er, at Keller også har inspireret mange i Danmark. Hans bøger bliver stadig udgivet på dansk, og derfor kunne det være givende at sætte fokus på hans tænkning og indflydelse.

”Keller har jo været præst i en kultur, der ligner vores. Han har stået fast på Bibelen som autoritet og på at det er muligt at evangelisere i en gennemsekulariseret by. Her er der noget at hente og lade sig inspirere af,” siger Niels Jørn Fogh og føjer til:

”Keller har uden tvivl gjort en stor og positiv forskel. Det vil vi gerne delemed hinanden” Ligesom konferencens talere sikker også kommer til at forholde sig spørgende og måske kritisk over for dele af hans teologi.”

Stærkt hold stiller op

Til Keller-konferencen er det et stærkt hold af danske forkyndere og undervisere, der ud fra hver deres vinkel giver et bud på Inspiration fra Keller, som er dagens tema og titel.

Troels Nymann Eriksen tager fat på Kellers forsøg på at forstå det moderne menneske, Michael Agerbo Mørch vil ud fra en personlig vinkel rette blikket mod Kellers tanker om tvivl og trosforsvar, Nicolai Techow ser på vinklen ’Kærlighed til storbyen’, Henrik Højlund åbner for Kellers indflydelse på hans forkyndelse, og endelig vil Niels Jørn Fogh give input fra Keller til et liv med håb i dage med frygt.

Dagen begynder i øvrigt med morgensang og en videoprædiken af netop Timothy Keller.

Se programmet her Inspiration fra Keller.

Og tilmeld dig konferencen her Tilmelding

Program

09.30 Morgensang, bøn og videoprædiken med Timothy Keller

10.15: Kellers forsøg på at forstå det moderne menneske v/ Troels Nymann Eriksen

11.00: Kaffepause

11.15: Keller, tvivl og trosforsvar – med en personlig vinkel v/ Michael Agerbo Mørch; adjunkt i systematisk teologi, Dansk Bibel Institut, København

12.00: Boganmeldelse: Gud for skeptikere

12.15: Frokost

13.15: Kærlighed til storbyen v/ Nicolai Techow, adjunkt i Ny Testamente, Dansk Bibel Institut, København

14.00: Pause

14.00: Keller og min forkyndelse v/ valgmenighedspræst Henrik Højlund, Århus

15.00: Bogpræsentation: Preaching

15.15: Kort kaffepause

15.30: Input fra Keller til et liv med håb i dage med frygt v/ ELN rejsepræst Niels Jørn Fogh, Frederikssund

16.00: Afslutning

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights