En ballon for de ufødte

Retten til Liv gik lørdag d. 9. juni i optog fra Kingos kirke til Rådhuspladsen i København for at markere 45-året for den fri abort.

Børge Haahr Andersen, rektor på Dansk Bibelinstitut og Pastoral vejleder i ELN, sender i et blogindlæg på DBIs hjemmeside en ballon op for det ufødte barn.

“Lørdag d. 9. juni samledes 150 mennesker i Kingos kirke for at høre et lille oplæg om ”at redde en mere”. Derefter gik man med balloner gennem Nørrebro til Rådhuspladsen, hvor man lod 3000 balloner stige til vejrs på 45. års dagen for vedtagelsen af fri abort og til minde om de 3000 ufødte liv, som årligt aborteres i Københavnsområdet.

Ansvar for det ufødte barn

Det var en stilfærdig aktion, som jeg desværre ikke havde mulighed for at deltage i. Et mindretal af borgere i Danmark brugte deres demokratiske ret til at ytre sig. Ikke for at ændre en lovgivning om abort, som efterhånden er lige så cementeret som grundloven. Men for at erindre det enkelte menneske om, at det har et ansvar og en samvittighed – og at et forældrepar har et ansvar for det ufødte liv, der vokser i moderen, også selv om det melder sin ankomst på et ubelejligt tidspunkt. Vi kan ikke ændre loven, men vi kan stilfærdigt minde vores medborgere i Danmark om, at vi alle har et ansvar. Ikke mindst et ansvar for den svage og den, som ikke selv råber op om sine rettigheder.

Ansvar for dem, der blev født

Der kunne sendes andre balloner til vejrs. Der er mennesker, som helt uretfærdigt udvises af det danske samfund og som går en usikker og farlig tilværelse i møde i deres hjemland. Der er ældre og handicappede, som samfundet åbent diskuterer om, hvorvidt de har ret til at leve eller bør med enkle midler betros hjælp til at afkorte livet. Det handler dybest set om menneskesyn og menneskeværd, og at ethvert menneskeliv er ukrænkeligt fra dets undfangelse til dets sidste åndedræt. Det handler naturligvis også om, at vi, der fik lov at blive født, behandler alle andre med kærlighed og respekt, men denne ballon vil jeg gemme til en anden gang.

Livet udenfor paradiset

Tilbage til de ufødte. Mens Retten til Liv forberedte sin aktion, var jeg tæt på en lille familie, som havde fortalt den glædelige nyhed, at de skulle være forældre. Men på tragisk vis endte det med blødninger og en spontan abort. Deres lille ufødte liv nåede aldrig at se dagens lys, og det er én af de dybe tragedier ved livet uden for paradiset. Men det nåede at være elsket og ventet, og dette burde være alle ufødte fostres vilkår. Jeg kan ikke ændre den brutale danske lovgivning, men jeg kan sende en lille ballon i vejret.”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights