ELNs begravelseshjælp

Ni menigheder med tilknytning til ELNs menighedsnetværk er gået sammen om at etablere ELNs begravelseshjælp

ELNs begravelseshjælp er etableret fra d. 1. marts 2016 med indtil videre 9 deltagende valg- og frimenigheder. Ideen er ganske enkelt, at tilbyde en ”erstatning” for den ”gratis” begravelse medlemskab af Folkekirken giver. Udmeldte af Folkekirken, som ønsker at blive begravet på en kirkegård (og måske gøre brug af den kirkelige betjening) skal selv betale en takst, der er fastsat af det lokale menighedsråd. Medlemmer af valgmenigheder kan også blive opkrævet en takst for begravelse og derfor er der flere valgmenigheder med i den nystiftede begravelseshjælp.

Stor forskel på priser

Landssekretær og præst i Lemvig Bykirke, Brian Christensen, fortæller: “Der er meget forskellige priser for begravelse for de som ikke er medlem af en sognemenighed i Folkekirken. I nogle provstier koster det over 25.000 kroner for begravelsesplads og gravkastning, mens det i nogle af de større byer med kommunale kirkegårde er et langt mindre beløb. ELNs begravelseshjælp har i opstarten mellem 7-800 medlemmer fordelt på 9 menigheder og udbetaler et beløb på 20.000 kroner til de efterladte i tilfælde af dødsfald og begravelse.”

De deltagende menigheder indbetaler et årligt beløb svarende 50 kroner for medlemmer under 50 år og 250 for medlemmer over 50 år. Hvis der er flere begravelser end forventet, så hjælper menighederne hinanden solidarisk med at dække et eventuelt underskud i begravelseshjælpen. Tilsvarende vil det følgende års kontingent være mindre, hvis der har været færre begravelser end forventet.

Tilhørsforhold ELN.
ELNs begravelseshjælp har ikke er en formel organisatorisk tilknytning til ELN og hverken ELN eller ELNs begravelseshjælp har nogle økonomiske eller juridiske forpligtelser på hinanden. Mandag d. 8. februar 2016 kl. 19.30 blev det første ordinære medlemsmøde afholdt i Galten Valgmenigheds lokaler, hvor der blev valgt en ledelse af ELNs begravelseshjælp.

Nye menigheder kan optages med virkning fra 2017.

Se mere om dette nye tiltag på elnbegrav.dk

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights