ELN vil udruste

Hvad er det nu lige at formålet med ELN er ? I en kort video giver Lasse Holmgaard Iversen, medlem af ELNs landsledelse, sit bud på, hvorfor vi har brug for ELN til at være kirke på et bibelsk fundament

 

Evangelisk Luthersk Netværk ønsker at udruste menigheder og enkeltpersoner til at være kirke på et bibelsk fundament. “Det lyder måske som en selvfølge at kirken er det på et bibelsk fundament. Og for andre lyder det som en genudsendelse fra af et eller andet program hørt på P1. Det er noget man godt ved, men ikke rigtigt forholder sig til.” siger Lasse og fortsætter “Vi lever i en tid, hvor at fundament og grundvold ikke nødvendigvis er noget, vi bruger så meget krudt på. Og derfor er det heller ikke en selvfølgelig, at Bibelen den er fundamentet for kirken.”

Konferencer

I videoen nævnes tre eksempler på, hvordan ELN er med til at løfte denne opgave. Det sker for det første gennem forskellige konferencer og i 2018 er ELN arrangør og med-arrangør på ikke mindre end 3 konferencer. Den første blev afviklet i marts måned med 175 deltager, nemlig en inspirationskonference for ledere i det kirkelige børne- og ungdomsarbejde i samarbejde med Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og Børne & Unge Oase. Det var en konference, som mere end 3/4 af deltagerne i et evalueringsskema efterfølgende kaldte “meget god” eller ligefrem “fremragende”. Den næste er en sognekirkekonference og afholdes i juni måned i Fredericia i samarbejde med Menighedsfakultetet og Dansk Bibelinstitut. Det er for alle der arbejder som frivillig og medarbejdere i sognekirker for at inspirere og udruste til at være menighed dér. Den tredje konference er Kirkeinspiration, som i år afholdes i København med temaet “Køn og kirke”  – et superaktuelt emne, som det er vigtigt for kirken at adressere, i en tid med kønsidentitet i udbrud og en kirke i opbrud.

Det har vi lyst til at udruste dig på fra ELNs side. Vi gør det på forskellige måder, og jeg har lyst til at nævne tre konkrete eksempler på det. Den ene er, at vi arrangerer forskellige inspirations-arrangementer. Vi har Kirkeinspiration, hvor man mødes og taler sammen om det at være
kirke og være kristen i dag på det her fundament, som Bibelen giver os.

Menighedsnetværk

Et andet eksempel på, hvordan ELN vil udruste er Menighedsnetværket og ikke mindst ELNs menighedsinspirator, der kan give konkret inspiration til det at være kirke helt ned på det niveau, der handler om hvordan skal vedtægterne se ud for en valgmenighed, hvilke ledelsesmæssige spørgsmål, kan det være vigtigt at få talt om i ens menighedsledelse. Der er nu 35 menigheder tilknyttet ELN i et mangfoldigt menighedsnetværk og senest er Vestsjællands valgmenighed blevet stiftet med gudstjenestested i Slagelse. Menighedsnetværket rummer både store etablerede menigheder, sognemenigheder, menighedsfællesskaber og smågrupper.

Hjemmeside som ressourcested

Lasse peger også på ELNs hjemmeside, hvor der er artikler og blogs som sætter forskellige vinkler på det med at være kirke og kristen i dag. Det er også stedet, hvor man kan finde forskellige ressourcer ligefra kirkepolitiske spørgsmål, foredrag, søndagsprædikener og konkret hjælp til menighedslivet.

“Hvis du har forslag eller tanker om, hvordan det kan gøres”, slutter Lasse, “så er du velkommen til at sige det til os måske kan vi hjælpe med at gøre det her sammen så vi kan hjælpe hinanden til at være kirke på et bibelsk fundament.”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights