ELN indsætter Pastoral Vejleder

En gruppe præster har valgt at søge supplerende teologisk-åndelig vejledning hos Pastoral Vejleder efter biskoppernes udformning af ritual for vielse af homoseksuelle

Lørdag d. 16. Juni 2012 kl. 17.00 i Skt. Hans Kirke i Odense Løsning kirke indsættes præst og rektor Børge Haahr Andersen som Pastoral Vejleder for en gruppe præster. Dette sker som en følge af at otte ud af ti biskopper i Den danske Folkekirke har medvirket til indførslen et ritual til vielse af homoseksuelle.

De præster, som har tilsluttet sig denne ordning, frasiger sig ikke deres biskoppers tilsyn, men fastholder biskoppen som deres tjenstligt overordnede, ønsker at biskoppen skal føre tilsyn med, om deres tjeneste er i overensstemmelse med Bibelen og kirkens bekendelse. Men da tilliden til biskoppernes åndelige dømmekraft har lidt et afgørende knæk, søger de samtidig teologisk-åndelig vejledning andetsteds fra, hvilket personificeres i den Pastorale Vejleder.

ELNs formand Henrik Højlund siger: ”Der er ikke noget nyt i, at grupper i Folkekirken organiserer sig således, at de med frimodighed kan forblive i Folkekirken. Og det er det, som gør sig gældende her. Tilliden til biskopperne er selvsagt blevet rystet, når otte ud af ti biskopper taler og agerer som de har gjort, og konsekvensen af det er en permanent splittelse. Med udnævnelsen af en Pastoral Vejleder, ønsker vi at give frimodighed til dem, som ønsker at blive i Folkekirken – både præster og menighedsmedlemmer – på trods af splittelsen”.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kursus for frivillige ledere. Fokus på åndelig og praktisk ledelse. For dig! Forår 2024

Verified by MonsterInsights