Drømmen er Skjerns største dagligstue

Diakoni: Kaffe, hygge, spil – og så selvfølgelig aftensmad. Der er fuldt blus under både gryder og hverdagshygge i Familienetværket i Skjern Bykirke.

Hver anden torsdag mødes mellem 30 og 35 til familienetværk i Skjern Bykirke fra sidst på eftermiddagen til kl. 19. 12 af dem er frivillige fra kirken, som hygger sig sammen med børnefamilier og enlige i mange aldre.

”Jeg drømmer om, at vi kan være Skjerns største dagligstue. Altså et sted, hvor man er tryg, slår sig ned med en kop kaffe og hygger sig, hjælper hinanden og føler sig hjemme. Helt almindelig hverdagshygge,” siger Anne Mette Bjerg, der er projektleder for Familienetværket i bykirken.

Fra anfægtelse til velsignelse

Familienetværket er kun nogle få måneder gammelt, men der er allerede flere trofaste gæster inkl. frivillige, der har sagt ja til at stå for alt det praktiske.

Første gang familienetværket mødtes, var der inviteret til et brag af en åbning med tryllekunstner, hoppeborg og pølsevogn. Forinden havde gruppen bag netværket forsøgt at gøre det kendt i lokalområdet. De havde blandt andet talt med kommunens familiekonsulenter, delt flyers ud og sendt en pressemeddelelse, som blev til en forside og en fyldig artikel i den lokale ugeavis.

”Vi havde virkelig forberedt os og gjort, hvad vi kunne – og så måtte vi gå i tro til Gud. Jeg må indrømme, at jeg havde mange anfægtelser undervejs: Ville der overhovedet komme nogen, ville der være frivillige? Men mine anfægtelser blev til velsignelser. For der har været stor opbakning og mange deltagere,” fortæller Anne Mette Bjerg.

Hun nævner også, at man fra begyndelsen har været tydelige om, at tilbuddet var til trængte familier, og derfor er det helt naturligt, at deltagerne kan være åbne om, at de har forskellige behov for at være med.

Partner med Blå Kors

Familienetværket i Skjern Bykirke fungerer som et partnerskab med Blå Kors. Og det har mange fordele, fortæller Anne Mette Bjerg:

”Det er bare godt at være partner med en partner, der har styr på det administrative. De kan levere pressemeddelelser, flyers og andet pr-materiale. De søger fonde, og de kender f.eks. regler om børneattester til frivillige. Og sidst men ikke mindst, har de konsulenter ansat, så man altid har en livline at ringe til.

Vi er som kirke bare hænder og fødder, der udfører det praktiske.”

Bare tak, fordi I gør det

Deltagerne i familienetværket mødes ca. 16.30 til snacks, kaffe, aktiviteter og ikke mindst snak. Senere er der fælles aftensmad med rigelige rester, som kommer med gæsterne hjem. Og inden aftenen slutter, er der en andagt eller et ”ord til opmuntring,” som Anne Mette kalder det.

Hendes oplevelse af familienetværket er, at det er meget givende for alle involverede. Det er et pusterum i hverdagen, hvor nogle en enkelt aften ikke behøver tænke på hverken mad eller opvask.

”Nogle gange når man skal ud ad døren en travl hverdag, kan jeg godt tænke, at jeg måske kunne bruge tiden på noget andet. Men når jeg først er der, bliver jeg helt fyldt af det. Jeg giver lidt, og jeg får meget,” siger Anne Mette Bjerg og fortæller om en episode, der har sat sig:

”Vi var ved at sige farvel, da en ca. 11-årig pige giver mig hånden. Så tøver hun lidt og fastholder mit blik og siger hurtigt, inden hun er væk igen: ’Bare tak, fordi I gør det!’”

Her kan du se mere om familienetværket i Skjern Bykirke og om Blå Kors’ arbejde Familienetværk Danmark

Foto: På billedet er en del af de frivillige samlet. 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights