DR kirken fra Sct. Pauls i Århus

Flemming Baatz Kristensen er præst i DR kirken 3 søndage i påsketiden og pinsedag. Sendes på DR K.

DR Kirken har flyttet kanal fra DR 1 til DR K, men sender stadig gudstjeneste fra landets kirker de fleste søndage. Fra 3. søndag efter påske og indtil 5 søndag efter påske og pinsedag er det sognepræst Flemming Baatz Kristensen fra Sct. Pauls kirken i Århus, der er præst i DR-kirken.

Klassisk bibelsk kristendom

Flemming Baatz Kristensen fortæller på DR kirkens hjemmeside om sit teologiske ståsted: “Da jeg gik i 1. real havde jeg en særlig oplevelse. Jeg var nede i den svenske sømandskirke for at spille bordtennis og der fik jeg af lederen, som kendte mig, otte småskrifter skrevet af den svenske biskop Bo Giertz.

Jeg læste dem og de var som en åbenbaring for mig. Her mødte jeg en mand, der havde været ateist før han blev kristen. Han kunne skrive om ateismen og afsløre den. Han havde et godt og sundt syn på Bibelen, så man fik tillid tilden samtidig med at man kunne læse indenad og ikke blev bange for videnskaben og så havde jeg aldrig set kristendommen beskrevet så medrivende og forståeligt som af Bo Giertz.

Jeg fandt ud af at han havde skrevet mange bøger og jeg begyndte at læse dem, siden lærte jeg ham at kende og han er den teolog og præst som har betydet mest for mig, når det gælder synet på kristendom og kirke, hvad en præst og en kirke er. Her fik min tro på klassisk, bibelsk kristendom for alvor grund under fødderne, noget der stadig præger mig.

Gud, mennesker og mødet

I mit liv er jeg optaget af tre ting. Gud, mennesker og mødet mellem Gud og mennesker. Gud er det mest spændende. Men jeg er også optaget af mennesker. Jeg elsker at møde mennesker, komme i snak og dyrke relationer. Og så er jeg optaget af mødet mellem Gud og mennesker men jeg er ikke emsig. Den, der tror, haster ikke.

I 2001 deltog jeg i en konference om “kirke for kirkefremmede” som fik stor indflydelse på de følgende års gudstjenester. Jeg oplever det spændende at arbejde for søgervenlige gudstjenester, men i dag tror jeg faktisk endnu mere på højmessen – suppleret med andre særgudstjenester.”

Læs mere om de kommende gudstjenester i DR Kirken, den første d. 21. april.

Du kan også se datoerne på denne DR kirken plakat

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights