Det kernelutherske til debat

ELN afholdt i weekenden det årlige repræsentantskabsmøde.

ELNs repræsentantskab samles én gang om året og lørdag d. 4. februar samledes Landsledelsen med Repræsentantskabet i Skt. Hans kirkes lokaler i Odense.

Repræsentantskabet i ELN blev etableret med det formål at give ELN en bred forankring i de evangelikale kredse i Danmark. Landsledelsen (LL) i ELN kan med bare 7-9 medlemmer ikke rumme alle nuancer endsige dække kredsen af ELNs potentielle interessenter geografisk. ”Men med 30-60 medlemmer i repræsentantskabet har vi et godt udgangspunkt for at være i dialog og etablere et bredt netværk med dem, vi deler tro med.”, siger Landssekretær Brian Christensen, der glæder sig over et godt og udbytterigt møde.

Programmet rummede nogle meget spændende indlæg om det ”kernelutherske”. Sognepræst Per Damgaard talte om reformationens projekt og Lektor ved MF, Morten Hørning talte om det lutherske i lyset af NTs tale om evangeliet. Det gav anledning til gode samtaler og drøftelser og gav Landsledelsen god inspiration til, hvad ELN bør fokusere på i fremtiden.

Status fra Landsskretær og menighedsinspirator

Repræsentantskabsmødet er også en anledning til at gøre status over arbejdet i ELN og se frem imod det kommende år. Overordnet har der i 2016 været en fremgang i medlemmer (3,5 %), menigheder i M-netværket (2 mere) og stadig flere følger med i nyheder fra ELN på ELNs Facebook-gruppe. Der er dog også udfordringer, som f.eks. økonomien, for det ser ud til, at regnskabet for 2016 vil vise et lille underskud.

I M-netværket er man begyndt på at indfase et nyt intranet, som hedder ”Kirkeliv”, som der er store forventninger til. Det vil gøre det lettere at kommunikere og udveksle erfaringer mellem menighederne og det er håbet at det vil blive taget godt imod og brugt flittigt af menighederne.

Spændende år venter

Der venter mange nye aktiviteter i 2017, fortalte landssekretær Brian Christensen”. Vi glæder os til Kirkeinspiration den 30.09.2017, som bliver årets store konference med gæstetaler fra LICC England, Neil Hudson, direktor of Imaging pilot projekt. Styregruppen er sammensat fra 3 østjyske menigheder og er i fuld gang med planlægningen.

Temaet er kristen 24/7 og vores ambition er at alle delelementer i løbet af dagen skal være til inspiration generelt og i særdeleshed ind i emnet. Programmet lægger op til at flere fra hver menighed deltager sammen – alle er velkommen. Det er ELN der er arrangør og invitationen vil udover medlemsmenighederne i ELN gå til andre kirker og menigheder, der deler ønsket om at være kirke 24/7 og gøre mission til noget man er i stedet for kun noget man gør.”

Menighedscamp afholdes i uge 30 og  i år er teamet “Salt” for Hjallerup Bibelcamping og det program som Menghedscamp tilbyder vil være inspireret af dette – samtidig med at formen udfordres og udvikles. Der er allerede nu et helt nyt cafeteam på plads som vil gøre alt for at skabe de helt rigtige rammer for aftenhyggen med cafe stemning,gode lækre menuer og underholdende indslag. Deltagerantallet er støt stigende og i 2016 var ca. 850 personer på Menighedscamp.

Efter opfordring fra forskellige menigheder lancerer ELN nu en kursuspakke med det formål at give præster og menighedsråd konkret hjælp til et godt samspil med særligt fokus på trivsel og glæde i tjenesten for alle parter. Det er et to-delt kursus, som består af en lørdag med underviser fra Evidentia og en opfølgningsaften 2-3 måneder senere, som afholdes lokalt af Anette Klausholm Bækgaard; individuelt tilpasset den enkelte menigheds ønsker og behov. Der er allerede 6 menigheder tilmeldt kurset, som afholdes i slutningen af marts måned.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights