DBI rykker på kursusbehov for præster i frimenigheder

Tro og praksis er i fokus, når DBI i efteråret 2022 holder online kursus særligt for præster i frimenigheder og frikirker.

Dansk Bibel-Institut, DBI, har skræddersyet et kursus til præster i frikirker og frimenigheder. Det foregår online, så her er en oplagt mulighed for efteruddannelse, sparring og inspiration.

“Samtaler med både frimenighedspræster og frikirkepræster har afsløret, at der et behov for at tage praktisk teologiske emner op i et forum, der rummer både undervisning og mulighed for debat og erfaringsudveksling,” siger DBI’s rektor Børge Haahr Andersen om det nye tilbud.

Både undervisere fra DBI og undervisere fra frikirkeligt regi bidrager.

Kurset løber over 10 onsdage fra september til november og tager fat på praktisk teologiske og aktuelle emner:

7. september
Hvad siger Bibelen om kønsidentitet? Etiske, kønsidentitetsrelaterede og virkelighedsnære casestudies. V. GT-professor på DBI og prædikant i Københavnerkirken Jens Bruun Kofoed.

14. september
Hvordan integrerer vi trosforsvar i forkyndelse og sjælesorg, så det kommer til at involvere hele menigheden?  V. lektor ved Aalborg Universitet og aktiv i Mariagerfjord frikirke David Jakobsen.

21. september
Hvordan får præsten tid til stilhed, bøn og fornyelse i troen og tjenesten? Ved Ole Backer Mogensen, sognepræst i Græsted Kirke og formand for Dansk Oase.

28. september
Kirke for alle generationer. Hvordan kan vi være kirke for forskellige generationer og subkulturer? Hvordan kan vi bevare enheden i forskelligheden? Ved Bent Bjerring Nielsen, Amagerbro Frikirke og SCMT, tidligere SALT, og 3-K Diakonissen.

5. oktober
Konflikthåndtering
 – når der opstår kliker, uenighed, konflikt i en menighed. Ved Jørn Nedergaard, advokat, uddannet konfliktmægler og nuværende teologistuderende på DBI og Det Teologiske Fakultet.

12. oktober
Samspillet med samfundet
. En kirke bliver let en ø i forhold til det omgivende samfund, en subkultur for særligt interesserede. Men var det egentlig det, der var meningen, da Jesus sagde de kendte ord om at være lys og salt? Ved Michael Wandt Laursen, generalsekretær i Frikirkenet.

26. oktober
Med Luther i rygsækken og tungetale på læberne . Hvordan en bred teologisk dannelse kan styrke arbejdet som præst i en frikirke. Ved ledende præst i apostolsk kirke i Odense og bachelor i teologi fra DBI, Ruben Tychsen.

2. november
Ledelse af frivillige
. En menighed er langt mere og andet end de ansattes og ‘inderkredsens’ kirke. Hvordan opbygger man en frivilligkultur? Hvordan udruster og leder man frivillige, så kirkens mission bliver styrket, og de frivillige oplever det som både en gave og opgave? Ved Anette Klausholm Bækgaard, menighedsinspirator i Evangelisk Luthersk Netværk.

9. november
Åndelig selvledelse og dannelse
. Som præst, forkynder og leder styrer man ofte selv sit arbejdsliv og sin hverdag. Det kræver disciplin og selvledelse. Ved forstander på Luthersk Missions højskole og fra august 2022 rektor på DBI, Henrik Nymann Eriksen. Forfatter til bogen ”At lede mennesker”.

16. november
Når den åndelige familie truer præstens egen familie
. Hvordan tilgodeser man det ene uden at forsømme det andet? Ved cand.psych. Maria Techow, leder af Afdeling for psykiatri og eksistens under Center for familieudvikling.

Praktisk

Alle deltagere får tilsendt et Teams-link til onlinekurserne. En fast tovholder fra DBI styrer samlingerne og teknikken. Efter en velkomst gives der et oplæg på 35-40 minutter med mulighed for at stille afklarende spørgsmål undervejs.

Derefter er der gruppearbejde med 2-3 menigheder sammen, hvor man kan diskutere, hvordan man omsætter emnet til praksis i sin egen sammenhæng mv.

Undervejs kan grupperne sende spørgsmål til oplægsholderen, og denne runder af med et kvarters opsamling til sidst.

Pris

Deltag i alle 10 lektioner for størst udbytte. Man kan også deltage en enkelt gang eller fx købe et klippekort til 5 valgfrie lektioner.

  • 2000 kr. for hele kurset
  • 300 kr. for 1 valgfri lektion
  • 1100 kr. for 5 valgfrie lektioner

En kommentar til “DBI rykker på kursusbehov for præster i frimenigheder”

  1. Jeg kunne godt tænke mig, at være med i kurset oven for prædikant kursus og jeg har tidligere deltaget i fuldt homiletik kursus på Dansk bibel institut og er studerende derude siden 2018.
    og betale 2000 ,- pr. 20.7.2022. Med venlig hilsen
    Rachel Grube Sode

    Svar

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights