Dansk Bibel Institut flytter i nye lokaler

Efter talrige sonderinger og intense forhandlinger er det nu besluttet at DBI flytter i nye lokaler på Amager fra 1. august

Gennem næsten hele DBIs levetid har adressen været en baggård ved Kultorvet – med årene er det blevet til tre etager med plads til kontorer, undervisningslokaler, bibliotek, kaffestue, læsesal m.v.

Efterhånden som biblioteket og antallet af studerende og ansatte voksede, blev lokalerne fyldt op. År efter år er presset på kvadratmeterne steget og i flere år har man vidst, at det ikke blev ved med at gå. Lokalerne i det nuværende DBI er slidte og fyldt op til sidste m2. Huslejen har været dyr tæt på centrum og mellem den mest befærdede S-togsstation og Rundetårn. Samtidig har det også været kendt, at det teologiske fakultet ville flytte til Amager.

Centralt og tæt på studiemiljøet

På Leifsgade 33 overtager man 6. og 7. etage af en større bygning, der indtil for nylig har huset en del af Københavns Universitet. Se et kort her. Der bliver knap 1000 m2 brutto (hvilket er mere end en halv gang mere end det nuværende areal) for lidt mindre i husleje, end der betales i dag. Leifgade er i gå afstand fra Islands Brygge metrostation og med bus 250S lige til døren. Dermed er man i tæt transportafstand i forhold til hovedbanegården, lufthavnen, den indre by m.v.

Man vil også fortsat ligge tæt på det teologiske fakultet, når det om et par år flytter til det nye KUA på Amager. DBI kommer til at ligge op ad det store universitetsbyggeri på Amager, og vil få mulighed for kontakt med studiemiljøet på Amager. Ikke blot teologiske studerende, men også andre faggrupper.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights