Dåbsfest i Kronjyllands frimenighed

Gud lagde tingene til rette og 9 iranske asylansøgere blev døbt ved samme gudstjeneste

Søndag d. 19. januar blev en ganske usædvanlig søndag i Kronjyllands Frimenighed i Randers. Her blev menigheden vidne til en særdeles glædelig begivenhed, idet 9 iranske asylansøgere blev døbt.

Gudstjenesten forløb derfor på dansk, engelsk og farsi, og dåben af de 9 personer afsluttedes med forbøn for dem omkring kirkens alter.

“Forud for dåben har vi gang på gang oplevet, hvordan Gud i sin forudseenhed har lagt tingene til rette,” fortæller menighedens præst, Peter Kofoed Herbst. “For et år siden blev vi kontaktet af en af præsterne i Ranum-området. De havde fået kontakt til et ungt ægtepar, som var blevet døbt i den lokale kirke – og som nu var bevilget asyl og blev tildelt bolig i Randersområdet.
I menigheden her havde jeg forinden haft nogle samtaler med et ægtepar, hvor mandens store passion var bibelstudier og -undervisning, og hvor kvinden oplevede sig kaldet til at være i relation til flygtninge og indvandrere. Dette ægtepar boede ganske få km fra den bolig, som den iranske familie blev tildelt – ja, faktisk var de den familie i menigheden, som boede nærmest den iranske familie; så de blev modtage-familie og begyndte at besøge familien, læse i Bibelen sammen og bede – bevæbnet med engelskkundskaber, Bibelen og en bærbar pc med Google Translate til hjælp!”

Kristus-kursus

Besøgene hos familien førte til, at der i starten af november 2013 blev afholdt et åbent møde på UMO-basen i Sjellebro, hvor den iranske mand fortalte sit vidnesbyrd – både til danske interesserede, men også til iranere i området samt en gruppe fra asylcentret i Ranum. Tolkningen blev varetaget af vores ven Hossein fra Den Evangeliske Frikirke, som selv kom til Danmark i 80’erne.

Efter dette møde var der en større gruppe fra Ranum, som gerne ville høre mere om Jesus, og derfor blev der arrangeret et Kristus-kursus over 6 aftener i december måned. En lille gruppe fra Randers fulgte undervisningen i kirken, mens Ranum-folkene fulgte med via Skype; undervisningen var på dansk og blev tolket til farsi. Den sidste aften handlede om dåben som en dåb til Kristus – ikke til Danmark, og her blev deltagerne fra Ranum hentet i minibus, så de kunne være fysisk til stede, ligesom de var med til frimenighedens gudstjenester d. 22. og 24. december.

Dåbsfest

“Planen var egentlig, at de derefter skulle døbes i den lokale kirke i Ranum, men mellem jul og nytår blev vi af præsterne der opmuntret til at tage hånd om dåben her i Randers i stedet”, fortæller Peter Kofoed Herbst. Derfor blev der afviklet individuelle dåbssamtaler i midten af januar måned, og i søndags holdt menigheden dåbsfest og glædede sig med gruppen af iranere over deres tro på Jesus.

Fremadrettet arbejder menigheden på, at gruppen fortsat kan tilbydes bibelundervisning. Dette sker i første omgang ved et heldags-arrangement i starten af februar, hvor de videre planer omkring fortløbende undervisning præsenteres.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights