Bykirken i Favrskov stiftet

På årsdagen for det første forberedende møde om en ny valgmenighed, kunne man d. 24. september stifte Bykirken i Favrskov

 

Den nye valgmenighed er både tilknyttet ELNs menighedsnetværk og Indre Mission, ligesom det er er tilfældet med Århus Bykirke og Lemvig Bykirke. Dermed bliver Favrskov Bykirke den 7. valgmenighed i menighedsnetværket.

På Indremission.dk fortælles der om stiftelsen og Frede Ruby Østergård, der er præst for valgmenigheden i en opstartsperiode udtaler sig om opstarten.

“Den 24. september 2012 mødtes en flok interesserede til en snak om en mulig valgmenighed nordvest for Aarhus. “Vi fik en snak om den kirkelige situation på egnen,” fortæller Frede Ruby Østergård fra Hinnerup. “Vi havde en åben dialog, hvor vi ikke var enige om konsekvenserne, men et udsnit af de fremmødte aftalte, at vi ville snakke videre.”

Drøftelserne førte til en beslutning om at danne en valgmenighed. “Der er brug for en menighed her, som ud fra et klassisk kristent grundlag sætter fokus på det, som Gud har givet til mennesker gennem den historiske person Jesus Kristus, og at han stadig viser os, hvordan vi kan leve som kristne,” siger Frede Ruby Østergård, der har en fortid som ansat i Indre Mission og nu er generalsekretær i Indenlandsk Sømandsmission.

Tilknyttet ELN og IM

På årsdagen for det første møde var der stiftende generalforsamling, og nu er alle formaliteter på plads.

“Efter et stort forarbejde gik alt glat igennem med vedtagelse af vedtægterne. Vi er tilknyttet Evangelisk Luthersk Netværk og Indre Mission. Gennem ELN får vi den åndelige vejlederfunktion, og med en tilknytning til IM vedkender vi os, hvor vi primært hører til.”

Den nye valgmenighed har fået navnet Bykirken i Favrskov. De er i gang med at ansætte en præst i samarbejde med Galten Valgmenighed. Indtil det er faldet på plads, vil Frede Ruby Østergård fungere som præst. “Vi satser på at holde den første gudstjeneste første søndag i advent kl. 14.00 i Grundfør Kirke,” oplyser Frede Ruby Østergård.”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights