Byen bruger stadig Bornholmerkirkens ”forsamlingshus”

HYGGEKROGEN samler mennesker til mad, hygge og et Guds ord. HERREGRUPPEN mødes til mandeting og fællesskab.

MÅNEDENS MENIGHED: Da Bornholmerkirken købte forsamlingshuset i Vestermarie mistede den lille by midt på Bornholm sit samlingssted, hvor man blandt andet mødtes til fællesspisning. Nu har kirken taget traditionen op, så folk hver anden fredag kan købe en madbillet i den lokale brugs.

”Så spiser vi noget lækker mad og drikker et glas vin. Aftenens hyggesnak brydes af med et Ord til eftertanke og nogle sange, som de fleste af dem, der kommer, kender. Det kan være alt fra Jeg vil male dagen rød til Kun en dag,” siger Markus Hector, præst i Bornholmerkirken.

Læs også Det sprudler af ideer i Bornholmerkirken 

Hver gang er der 10 fra kirken, som hjælper til, mens der deltager ca. 20 fra byen, fortrinsvis modne mennesker. For ca. tre uger siden var der endda et bysbarn, der fejrede sin fødselsdag i Hyggekrogen. Så fik fødselaren og gæsterne blot deres eget bord, og kunne begynde fødselsdagsfejringen på bedste vis.

Som nævnt var Bornholmerkirkens hus Vestermariehuset oprindeligt byens forsamlingshus, og det var lidt en bet for nogle, at kirken overtog forsamlingshuset.

”Vestermarie er jo sådan en lille by, hvor der absolut intet sker om aftenen, og nogle havde nok lidt følelser i klemme, da kirken købte ”deres” hus. Men jeg tror, det gør noget for dem, at de nu får det lidt tilbage, og det er dejligt, at de stadig har hjemme i ”vores” hus,” fortæller Markus Hector.

Herrefællesskab

Præsten fortæller også om en anden aktivitet, som trækker folk til. I dette tilfælde udelukkende mænd.

Herregruppen er et initiativ som nogle fra menigheden tog for et par år siden. Nu mødes 20-40 mænd i alderen 25-70 år til alt skiftende aktiviteter som go-cart-kørsel, bowling, fodboldgolf eller madlavning. Til stor glæde for deltagerne.

”Vi var flere som var lidt skeptiske fra starten, ville der virkelig være behov og interesse for det, folk har allerede så meget på programmet, og vi mødes jo også i andre mindre grupper. Men det er virkelig faldet godt ud,” siger Markus Hector og uddyber:

”Nogle inviterer en kollega eller kammerat med, og for nye i menigheden er det en super god måde at komme ind i fællesskabet. Der er virkelig mange, der prioriterer det. Der har også været gange med oplæg om mandens rolle i familien, og det er måske noget vi vil arbejde videre med.”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights