Borgerkirken søger ledende præst

Kirke for kirkefremmede i Silkeborg søger præst på fuld tid eller deltid.

Borgerkirken søger præst, som vil bidrage til at virkeliggøre kirkens vision om at forvandle Danmark ved at genformidle evangeliet, selv leve det ud og reetablere menneskers værdi.

“Vi søger en præst, som kan se sig selv i en missionnal kirke. I Borgerkirken lægger vi vægt på, at forkyndelsen skal rettes mod ikke-kristne. Det er vigtigt, at man kan komme ind fra gaden og forstå, hvad der bliver sagt,” siger Søren Toft-Jensen, der er formand for Borgerkirkens bestyrelse.

Formanden fortæller desuden, at det er særligt for Borgerkirken, at man ikke følger de sædvanlige tekstrækker. I stedet vælger man et tema med afsæt i aktuelle emner, der har relevans for moderne og travle mennesker. Temaet bliver der så prædiket over i fire til 0tte søndage, og samtidig bliver der udgivet en folder om temaet, som medlemmerne kan bruge til at invitere andre med.

Det er ikke besluttet, om stillingen som præst Borgerkirken er på fuld tid eller deltid. Det afhænger af det samlede billede i Borgerkirken og af hvilken profil, der får jobbet.

Borgerkirken har ca. 85 medlemmer, og gudstjenesterne er præget af, at der kommer nye til gudstjeneste, som ikke har en særlig tilknytning til kirke og kristendom i forvejen.

I stillingsopslaget præsenterer Borgerkirken sig som en uformel kirke på samme grundlag som Den Danske Folkekirke, en evangelisk luthersk kirke. Kirken er samtidig en frikirke, som giver frihed til at forme gudstjenestens forløb nutidigt og nærværende.

Se mere om stillingen og kirken på borgerkirken.dk

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights