Bispevalg i Haderslev

I første runde af bispevalget i Haderslev fik Marianne Christiansen og Peter Hedegaard stemmer nok til at gå videre til 2. runde

Bispevalget i Haderslev er nu gået ind i anden runde, idet ingen af de 5 kandidater fik over halvdelen af stemmerne i første runde.
Det er ikke første gang, at Marianne Christiansen er i den situation, idet hun også var med i anden runde af valget i Aalborg stift i 2010.

Afstemningsresultat

Stemmerne i 1. runde blev fordelt således:
Sognepræst Marianne Christiansen 502 stemmer
Valgmenighedspræst Peter Hedegaard 247 stemmer
Sognepræst Kaj Bollmann 220 stemmer
Sognepræst Jesper Bacher 124 stemmer
Sognepræst Jacob Ørsted 115 stemmer.

Det betyder, at der i 2. valgrunde kan stemmes på Marianne Christiansen og Peter Hedegaard. Der var i 1. valgrunde en stemmeprocent på 91,75.

2. valgrunde skal være afsluttet den 23. april 2013. Bispevielsen af den nye biskop vil foregå i Haderslev Domkirke den 12. maj 2013.

Forudsigeligt resultat

Valget var menneskelig talt forudsigeligt. Marianne Christiansen havde på forhånd et hav af stillere, så hun tog den forventeligt klare førsteplads. På andenpladsen lå det i kortene, at det ville blive Hedegaard eller Bollmann. Formand for ELN, sognepræst Henrik Højlund, der er præst i Haderslev stift var stiller for den ene af kandidaterne, nemlig Jesper Bacher.

Henrik Højlund udtaler: “Vi levede i håbet og bønnen om, at der måtte være mange, der havde ører at høre med. Jesper Bacher talte nemlig hele vejen igennem med hyrdens røst. Det var ganske enkelt en meget stor glæde at følge ham i tale og skrift gennem hele valgkampen. Det mærkeligste af det hele er egentlig, at han ikke vandt meget klart foran alle andre. Han var den eneste, der talte, som man må forvente af en biskop i en kristen kirke. De andre talte med vanligt folkekirkeligt uld i munden hele vejen.
Det vil sige: gnistløst, åndløst, kedeligt, korrekt, intetsigende.

Nu har den gode røst tabt endnu engang. Men den har også vundet, for den var med, den blev hørt, den lever, vi lever. Fordi Han lever. Ikke Jesper Bacher, som også lever. Men Kristus. Så længe Han lever, lever vi og sejrer. Og Kristus lever mig bekendt til evig tid.”

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights