Bibelglæde, mangfoldighed og livsnær forkyndelse

Gudstjenestefællesskabet i Slagelse inviterer til gudstjeneste en gang om måneden og samler deltagere fra et stort område på Vestsjælland

Gudstjenestefællesskabet i Slagelses vision er at holde gudstjenester med bibelglæde, mangfoldighed og livsnær forkyndelse. Man ønsker at være et søndagsfællesskab som samler kristne på Vestsjælland til gudstjeneste med klassisk bibeltro forkyndelse bl.a. gennem prædiken, lovsang, og børnekirke. Det skal være et fællesskab hvor alle, uanset alder eller nationalitet, føler sig velkommen, men også et fællesskab hvor alle bærer med, store som små. “Vi drømmer om at blive en fast menighed, med flere gudstjenester og et ”hjem” for dem der kommer.”, siger Kasper Busch Søvndal fra gudstjenestefællesskabet.

Dette mål vil man gerne opnå ved:

  • Starte med fælles kaffe og have tilbud om spisning efter gudstjenesten.
  • Have et lovsangsband der bruger både klassiske salmer og moderne lovsange
  • Kalde en præst der forkynder livsnært og bibeltro.
  • Give mulighed for personlig forbøn ved alle gudstjenester.
  • Afholde børnekirke.
  • Involvere medlemmerne i afholdelsen af gudstjenesten.
  • Have mulighed for tolkning til Farsi (en gruppe på 15-20 iranere deltager i gudstjenesterne)

Gudstjenestefællesskabet i Slagelse holder gudstjeneste i Slagelse missionshus en gang om måneden og der kommer mellem 50 og 70 børn, unge, voksne og ældre fra Vestsjælland til gudstjenesterne. Målet er at oprette en valg- eller frimenighed når der er opbakning og ressourcer til det og indtil nu er der 38 voksne, som har tilkendegivet, at de gerne vil være med til det på et tidspunkt. Aldersmæssigt spænder fællesskabet fra 0 – 80 men flest i alderen 30 til 60. Der kommer mellem 10 og 15 børn.

Udfordringer og glæder

Om fællesskabets udfordringer og glæder fortæller de fra Slagelse: “Vores største udfordring er at vi kommer fra et stort geografisk område, og at de fleste er engageret i lokalt kirkeligt arbejde hvor de bor. Vi ønsker at folk skal engagere sig i vores fællesskab, men vi vil ikke tage kræfterne fra det lokale arbejde rundt omkring.

Men vi er stolte af at vi kan samle mellem 50 og 70 børn og voksne fra et stort område til gudstjeneste en gang om måneden. Det er festligt at være mange sammen, og viser at der er opbakning til fællesskabet. Det er en rigdom at opleve mennesker som er nye i troen, og samtidig er det med til at give bredde i vores fællesskab, derfor er der plads til alle mennesker, bl.a. ny kristne asylsøgere, dette giver dog også nogle udfordringer.

Vi glæder os også over at vi kan samle en lovsangsgruppe til de fleste af vores gudstjenester, for det løfter lovsangen og giver mulighed for at lovsynge på flere måder. At medlemmerne har lyst til at invitere familie og venner med til gudstjeneste er også noget vi har oplevet og det betød f.eks. at vi var mere end 100 til vores gudstjeneste 4. søndag i advent, og næsten 100 til fællesspisningen efterfølgende. I det hele taget giver folk giver udtryk for at der er godt at være i vores fællesskab og det ser vi som et udtryk for at vi er på vej i den rigtige retning.”

Til sidst nævner man fra Slagelse følgende bede-emner som man lige nu finder det vigtigt at bede om.

  • At vi må nå længere ud, så flere finder ind i vores fællesskab.
  • At vi må finde ressourcerne til fortsat at holde vores gudstjenester.
  • Gudstjenestefællesskabets fremtid

 

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights