Bedre sjælesorg med supervision

Dan K. Månsson har en drøm om god sjælesorg. Et skridt på vejen er supervision af sjælesørgere.

Er du præst, er du med i et sjælesorgsteam eller har du jævnlig samtale med mennesker om liv og tro, så har du nu mulighed for at deltage i et forløb med supervision. Målet er at øge kompetencerne og frimodigheden til at øve sjælesorg.

Dan K. Månsson og Foreningen Agape tilbyder i 2019 et forløb over tre gange, hvor sjælesørgere kan dele erfaringer og gennem refleksioner blive bedre rustet til deres sjælesørgeriske samtaler. Det foregår i Agapes hus i Silkeborg.

”Vi ønsker at øge kvaliteten af sjælesorgen ude i menighederne. Og når det gælder sjælesorg, så udvider man altid sin viden og kompetencer sammen med andre,” siger Dan K. Månsson, der driver sjaelesorg.dk.

I al fortrolighed

Agape og Dan K. Månsson har flere gange samarbejdet om sjælesorgskurser, og det er tredje gang de arbejder sammen om et forløb med supervision. Samlingerne i forløbet tager altid udgangspunkt i virkeligheden. Det vil sige enten afsluttede samtaleforløb eller igangværende samtaler, som deltagerne har.

”Det forløb, vi tilbyder, er ikke undervisning, men netop vejledning, hvor den enkelte for mulighed for højt at reflektere over sin egen praksis og høre, hvilke refleksioner den enkeltes erfaringer afføder hos andre,” siger Dan K. Månsson.

Supervisionen foregår naturligvis i helt anonymiseret form og i al fortrolighed, men det virkelige liv betyder, at deltagerne kan få flere handlemuligheder i aktuelle samtaler, eller at de kan bruge dem fremadrettet.

Dan K. Månsson peger på, at han ikke er involveret i de menigheder, som sjælesørgerne kommer fra. Det betyder, at han kan optræde som ”nogen udenfor”, og det gør supervisionen bedre.

I forløbet vil deltagerne blandt andet også arbejde med grænserne for sjælesorg, så den enkelte ved, hvad der hører til den sjælesørgeriske samtale om tro og liv, og hvad der kræver en anden faglighed fra f.eks. en psykolog eller terapeut.

Behov og drøm

Spørger man Dan K. Månsson om, der er behov for supervision, svarer han på to måder: Konkret og med en drøm:

”Ja, der er et behov! Det er vores erfaring, at når præster eller andre sjælesørgere har været på sjælesorgskursus, så oplever de et behov for at fortsætte med at få vejledning eller supervision, fordi de har set værdien af det. Men når dagligdagen tager over, så bliver det nemt nedprioriteret igen, og en del gør ikke brug af det.

Min drøm er, at vi kunne kvalitetssikre sjælesorgen. Hvis man er præst eller har en tjeneste som sjælesørger, så havde man også en forpligtelse til at have en mentor eller vejleder, én der følger dig. Det er min drøm, at det burde høre med til en jobbeskrivelse,” siger Dan K. Månsson.

Kursus i sjælesorg

Hvis du ønsker mere end blot supervision, er der i foråret mulighed for et kursus i sjælesorg. Kurset foregår otte torsdag aftner på Dansk Bibelinstitut, DBI og er arrangeret af sjaelesorg.dk i samarbejde med DBI’s Center for teologi i praksis, CTIP.

Dan K. Månsson er cand.theol. og har videreuddannet sig i sjælesorg. Han har mange års erfaring som sognepræst og driver nu sjaelesorg.dk

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights