Århus Bykirke flytter til nye lokaler

Første søndag i advent holdes første gudstjeneste for Århus Bykirke i det nyrenoverede missionshus Eben Ezer

Aarhus Bykirke har eksisteret i godt fire år (sept. 2009) og er en valgmenighed, der er tilknyttet Indre Mission og ELN. Der er ca. 375 voksne medlemmer og ca. 45 børn – og pt. kommer der ml. 400-500 til gudstjeneste. Der er fem lønnet ansatte og en frivillig stab på seks ansatte + en række centrale frivillige ledere. Det er en menighed med et vidt forgrenet arbejde i kirken og rundt om i byen

Det har ført til at man nu har besluttet sig for at få nye rammer om menighedens gudstjenester og aktiviteter. De sidste ca. 3 år har Århus Bykirke lejet sig ind i Hasle (Citykirken), men fra på søndag, 1. søndag i advent, begynder et ”nyt liv” for kirken i Aarhus centrum ud fra Frederiksbjerg. Pastor Hans Ole Bækgaard fortæller: ”Vi har indgået en aftale med missionshuset ”Eben Ezer” i Sct. Pauls sogn (Brammersgade 4), at vi de næste minimum 8 år har lejet os ind i de flotte nyrenoverede lokalet i den gamle fredede bygning – en renovering til over 6 mio. kr. Mange ved ikke, at der findes et så stort hus centralt i Aarhus, og nu kommer det til at summe endnu mere af liv hele ugen igennem, end det har gjort de sidste mange år, hvor Indre Mission på Frederiksbjerg holder til (www.eben-ezer.dk) med møder hhv. tirsdag og torsdag aften.”

Liv i det gamle hus

I fremtiden kommer der altså til at være stor aktivitet i dette gamle hus fra 1925, hvor mange århusianere igennem årtier har haft deres gang – gennem søndagsskole, spejder, møder, kirkelige samlinger, klubarbejde og nu også med gudstjenester. Renoveringen af Eben Ezer vidner om en god vision og mod til satse på mission fremover.

Historien er også, at huset var tæt på at blive solgt midt i 1990’erne, da arbejdet så ud til ikke at have en større fremtid for sig. Og nu – 15-20 år senere – er fortællingen nærmest modsat.

Første gudstjeneste

Den 1. dec. kl. 10.30 og kl. 15.30 er de to første gudstjenester – og om formiddagen vil bl.a. også domprovsten og en af præsterne ved Sct. Pauls kirke være til stede og bringe hilsen.

Det har været et bevidst valg for os at søge mod centrum af Aarhus for at blive tydeligere i bylivet. Derfor vil mange i fremtiden sikkert blive mere kendt med kirken og de mange ting, som foregår i menigheden.

Se mere om Århus Bykirke her

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights