Ansættelse af præst i Kirken ved Tange Sø

Siden stiftelsen af ”Kirken ved Tange Sø”, har der været arbejdet intens med ansættelse af præst og finde egnede lokaler, begge ting er nu faldet på plads.

Kirken ved Tange sø er en ny frimenighed tilknyttet Evangelisk Luthersk Netværk.

”Fra ca. 1 Oktober 2014, har vi indgået et lejemål med Indre Mission Søndermarksgade i Ans, hvor vi lejer os ind om søndagen og har et kontor hvor menigheden kan møde præsten, ganske som i en alm. Folkekirke. 1. December tiltræder Jón Poulsen, Gjern som præst i ”Kirken ved Tange Sø” i en 30% stilling.” fortæller formand Jens Jørgensen.
“Jón er ligeledes præst i Søhøjlandets Kirke i Gjern hvor de sidste 70% ansættelse er. Vi har haft samarbejde med Jón Poulsen det sidste års tid og har været utroligt glad og taknemmelig for de nadversamlinger & gudstjenester han har medvirket ved, hvilket har ført til ansættelse pr. 1 dec. Vi er utroligt glade og lettet over at disse 2 vigtige ting er faldet på plads for frimenigheden, så tiden nu kan bruges på de mange andre ting som der venter i menighedsarbejdet.”

Kirken ved Tange Sø´s første barnedåb finder f.eks sted 25 maj, hvor Rakel skal døbes og indtil 1 Oktober holder ”Kirken ved Tange Sø” til på Lille Møllevej 8, Tange 8850 Bjerringbro.

Et svært skifte

Jon Poulsen har været præst i Vendsyssel Frimenighed siden december 2012 i en ansættelse på 30 procent og han siger om sin oplevelse af at være præst der: “Det er fantastisk skønt at være præst i Vendsyssel Frimenighed. Folk er positive, brændende i ånden, og optagede af at tjene Gud og pege på ham for andre mennesker. Det er en menighed, som består af folk i alle aldre – og dét har så meget værdi. De er også utrolig gode ved deres præst. Så der er egentlig ikke mange grunde til at stoppe. Det skyldes mest, at der er så langt at køre.
Jeg har et par gange været på besøg i Kirken ved Tange Sø. Og det har også været en rigtig god oplevelse. Ligesom Vendsyssel Frimenighed og Søhøjlandets Kirke, er denne menighed også tilknyttet ELN. Ligesom i Vendsyssel, drejer det sig om en 30% ansættelse i Kirken ved Tange Sø – men afstanden ml Gjern og Ans er en helt andet. Det tager kun 20 min at køre. Jeg vil nyde den sidste tid i Vendsyssel, og glæder mig til at gå i gang i Ans.”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights