Anette Berg indkaldes til ny samtale med biskop

Sagen om Anette Berg, sognepræst i Vig, fortsætter, idet sognepræsten tirsdag har udsendt en personlig pressemeddelelse

Selvom sognepræst Annette Berg fra Vig har været til en tjenestelig samtale med biskop Peter Fischer-Møller onsdag d.11. november og fået lov til at fortsætte som præst, er sagen pludselig åbnet igen. Tirsdag udsendte Annette Berg nemlig sin egen personlige pressemeddelelse, hvor hun skriver, at hun stadig ikke vil lukke døren til reinkarnation.

Hun mener, at der er blevet draget en usand konklusion i forhold til den fælles pressemeddelelse, som hun udsendte efter den tjeneste samtale med biskoppen. Hun har ikke ændret holdning for at kunne blive i embedet som sognepræst af frygt for sanktioner. Tværtimod var det vigtigt for hende, ikke at lukke døren til troen på reinkarnation, men betragter det som en mulighed blandt andre. Samtidig bekræfter hun, at hun ikke vil forkynde reinkarnation i kirken.

Præstens tro og forkyndelse

Anette Berg forsøger altså at skelne mellem sin egen tro og åbenhed overfor troen på reinkarnation og sin forkyndelse som præst. Men det kan ikke lade sig gøre på den måde at skelne mellem sin private tro og sin tjeneste som præst. I alt fald ikke, når man som Anette Berg offentligt gør det meget tydeligt, hvad hendes private tro er. Retsteolog og phd. Kristine Garde mener at Anette Bergs nye pressemeddelelse kan skade hele folkekirken og vurderer at sognepræsten kan blive nødt til at sige sit arbejde op. ”En præsts manglende troværdighed er et problem for hele Folkekirkens troværdighed. Hun undergraver ikke bare sin egen troværdighed men hele folkekirkens”.

Alvorlige konsekvenser for sognepræsten

Landssekretær Brian Christensen, siger om sagen: ”Der er vel ikke mange der tror, at Thorkild Grosbøl og Per Ramsdal ændrede tro og holdning ved at være til tjenestelige samtaler og bekende deres tilslutning til den kristne tro og lære om Gud og opstandelsen. Men de besluttede sig begge for at holde deres tro for dem selv og indordne sig under den kirkelige orden og efter deres tjenestelige samtaler gav de ikke offentligt udtryk for deres egen tro. Det er stadig uforståeligt for mig, at de kunne beholde deres præsteembede, når de så klart lagde afstand til Folkekirkens bekendelses grundlag, men det fik de lov til at deres biskopper, fordi de stak piben ind og holdt mund med deres synspunkter i offentligheden.
Vi må forvente, at denne sag ender anderledes og Anette Berg sandsynligvis kan imødese en læresag, medmindre hun selv opsiger sit embede. Alligevel aftvinger det en vis respekt, at hun ikke bare holder mund for at beholde sit embede, men tør stå ved sine synspunkter. Biskoppen har forsøgt at løse sagen i mindelighed, men det er nu ikke længere muligt”

Biskop Peter Fischer-Møller har udtalt til TV ØST, at han tager den seneste udtalelse meget alvorligt, og han vil indkalde Annette Berg til en ny samtale.

Se desuden artikel fra Kristeligt Dagblad d. 18. november om sagen.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights