Ak, for den nye vicepræsident

Joe Bidens vicepræsident Kamala Harris giver ikke gode forhåbninger.
Henrik Højlund, præst i Aarhus Bykirke, er ikke længere en af Jyllands-Postens faste bloggere. Det skyldes en blog, hvor han er kritisk over for USA’s nye vicepræsident Kamala Harris og hendes rolle i en sag om Planned Parenthood, der er leveringsdygtige i kropsdele fra aborterede fostre.
Kristeligt Dagblad har en omtale af sagen Præst fyret fra avis efter indlæg om abort (desværre bag betalingsmur).
Vi bringer bloggen her:

Af Henrik Højlund

Jeg er blandt dem, der glæder mig over at være sluppet af med Trump. Jeg har det fint med, at Joe Biden er blevet præsident. Hvad jeg derimod er bekymret over, er visepræsidenten, Kamala Harris. Hun repræsenterer utvivlsomt den mere og mere sekulariserede del af Det Demokratiske Parti, som lægger sig i kølvandet af tidens politisk-ideologisk korrekte trends.

Det er temmelig risikabelt, at hun kan gå hen at blive Bidens arvtager, eftersom han må siges at tilhøre en alder, hvor det ikke kan garanteres, at han holder i fire år.

Holder han ikke, træder visepræsidenten jo til. Og uanset, at Kamala Harris helt sikkert er et særdeles begavet, veluddannet menneske, så har hun tidligere demonstreret dyb uhæderlighed og inhumanitet.

For en fem-seks år siden afslørede en undercover-journalist, David Daleiden, med skjulte optagelser, hvordan Planned Parenthood drev en uhyggelig og omfattende handel med kropsdele fra aborterede fostre. Sagen satte Planned Parenthood i et meget dårligt lys, og resulterede blandt andet i en kongreshøring.

Det fik den daværende statsanklager i Californien, Kamala Harris, til at indlede en undersøgelse – ikke imod Planned Parenthood, men imod Daleiden. Anklagen lød, at Daleiden havde overtrådt en statut for fortrolige optagelser. Daleidens hjem blev i den forbindelse ransaget, og store mængder optagelser og udstyr blev fjernet. Undersøgelsen endte i første omgang med et erstatningskrav til Planned Parenthood. Men efter fem års juridisk tovtrækkeri har Daleiden og hans organisation, Center for Medical Progress besluttet at gå i offensiven. De har nu sagsøgt Kamala Harris og Planned Parenthood for uretmæssigt “at bruge Californiens videooptagelseslov som et politisk våben til at begrave et upopulært budskab”, som det hedder i søgsmålet. Retten til at afsløre Planned Parenthoods udbredte salg af fosterdele til industrien er et spørgsmål om ytringsfrihed, hvilket sagens interesse for offentligheden jo også bekræfter.

Desuden handler sagen om noget, som burde få alles hænder og hjerter til at ryste af forfærdelse. Forfærdelse over, at man i et moderne, civiliseret land forsvarer omfattende handel med aborterede fostre. For Daleiden er de afslørende videooptagelser hans livsværk. “Jeg er villig til at gå hele vejen for at beskytte  borgerrettighederne … alle amerikanere skal være beskyttet imod at blive udnyttet af folk som Kamala Harris,” siger Daleiden.

Jeg håber stærkt på, at Joe Biden overrasker og holder til samtlige fire år. Måske endda otte. Så kan det være, at Republikanerne er kommet på fode igen og har en fornuftig kandidat, som kan afværge Harris som Bidens efterfølger.

Det får mig i øvrigt også til at henlede opmærksomheden på, at vi i Europa måske har udsigt til en central lederfigur, som ikke bare lægger sig efter tidens trends. Jeg tænker på valget af Angela Merkels efterfølger som partiformand og måske dermed også den nye tyske ministerpræsident, Armin Laschet.

”Vi må gøre det klart, at Den Kristeligt Demokratiske Unions varemærke ikke er konservatisme, men et kristent menneskesyn, som står over alt andet,” har han sagt til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Jamen altså. En måske kommende ministerpræsident med utvetydigt kristent ståsted. Det lugter af noget andet end udsigten til tidstrendens præsident i USA i skikkelse af Kamala Harris.

Det sekulariserede Europa er ikke helt af lave.

 

 

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights