Aha-oplevelser står i kø på kursus i Israel

16 præster og forkyndere var i begyndelsen af december på intensivt kursus i Galilæa i Israel. Med hjem har de aha-oplevelser og nye redskaber til bedre indlevelse i og forståelse for den bibelske verden.

Forkynderkurset var en kombination af koncentreret undervisning og ekskursioner, prædikenworkshops og fællesskab fra den 29. november til den 6. december.

ELN tilbød kurset i samarbejde med Ordet & Israel. Ugen igennem underviste generalsekretær Ole Andersen og Henrik Nymann Eriksen, rektor på Dansk Bibel-Institut, mens menighedsinspirator Anette Klausholm Bækgaard var rejseleder.

Hvordan så det ud, da Gideon bekæmpede midjanitterne? Hvordan var det lige forholdet var mellem saddukæerne og farisæerne? Hvem var de fromme jøder? Hvem var alle Herodes’erne? Og hvorfor var det lige til løvhyttefesten, at Jesus omtalte sig selv som levende vand og lys?

Det og et utal af andre spørgsmål har fået svar og givet stof til forståelse af, at ikke blot de bibelske tekster, men også det bibelske budskab er forankret i landet, tiden og historien.

Formålet har da også været at give deltagerne et større kendskab til Bibelens geografi og jødiske baggrund, så det kan inspirere til konkret at bruge denne viden i prædikener og bibelundervisning.

Og spørger man deltagerne, lykkes det til fulde.

Uffe Kronborg

”Nu har jeg været præst i 20 år, og det er suverænt det kursus, hvor jeg har lært mest. Det gælder både fagligt, teologisk, men det har også i høj grad givet mig lyst til at arbejde med Bibelen. Jeg har fået mange aha-oplevelser, som er trosstyrkende for mig selv, men også nogle som jeg kan bruge i min forkyndelse,” siger Uffe Kronborg, sognepræst i Ansgar Kirke i Aalborg.

 

Også Claus Grønbæk, præst i Københavnerkirken tager hjem med stort udbytte og aha-oplevelser.

Claus Grønbæk

”Kombinationen af undervisning og at være on-location har bare været rigtig god. Noget er blevet genopfrisket, mens jeg også har fået kombineret, noget jeg vidste, med noget nyt. Det har givet en ramme at sætte tingene ind i. Der er ingen tvivl om, at det vil præge min bibellæsning, at jeg har fået den ramme. Og så har det været givende med fællesskabet på tværs i ELN,” siger han.

 

Ekskursionerne er gået til rundt i Galilæa og rundt om Genereret Sø.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights