5 formiddage med refleksion

INITIATIV: ELN Nordsjælland inviterer til ’Refleks’. Fem formiddage med input til eftertanke, udfordring og glæde med Guds ord som fundament. Fordi kirken har brug for refleksion.

Der er aktuelle kirkelige temaer på programmet, når ELN Nordsjælland fem torsdage i efteråret og foråret inviterer præster, teologer og andre kirkemedarbejdere til at oplæg, samtale og sparring i tillid til Guds ord.

Initiaivet har fået navnet ’Refleks’. Første gang er torsdag den 5. september kl. 9.30 til 12, hvor temaet er Rammer for samarbejde.

Se hele programmet og oplægsholderne

Anton Braüner, som er med i initiativgruppen, fortæller, at ’Refleks’ er et åbent forum, som giver mulighed for samtale og sparring på tværs af folkekirke og frimenigheder.

”Vi har taget initiativet, fordi vi tænker, at der er en del emner, som er vigtige for kirkens liv og tro, men som man ikke får tid til at tænke over i en travl hverdag,” siger Anton Braüner.

Det første møde handler som nævnt om samarbejde. Rejsepræst på DBI, Børge Haahr Andersen, kommer med et oplæg, og efterfølgende er der samtale om, hvordan man som medarbejder i kirken kan håndtere den spænding, det er at stræbe efter kirkens enhed og samtidig bevare troskaben mod evangeliet.

”Det handler bl.a. om, hvilke pejlemærker vi kan have for vores samarbejde. Hvad kan vi sige ja til, og hvad må vi sige nej til,” siger Anton Braüner.

Tanken med formiddagene er også, at det er godt at mødes på tværs, og samlingerne begynder derfor med fællesskab og et dryp fra hverdagen i en tjeneste, inden man tager fat på dagens særlige tema.

Lige det vi står i

De fem torsdage med ’Refleks’ tager udover samarbejde også fat på emner som Hvorfor kan vi ikke bare afskaffe helvede?, Gen Z – hvem er de unge, Moderne angreb på læren om retfærdiggørelse og endelig køn og identitet.

”Det er alsidige emner, og nogle er mere højtravende end andre. Men det er alt sammen emner, som kommer til at spille ind på den hverdag, vi arbejder i,” siger Anton Braüner.

Hvor og hvornår?

’Refleks’ foregår i Hillerød Kirke om formiddagen fra kl. 9.30 til kl. 12.00. Formiddagen byder både på formiddagskaffe, oplæg, samtale og åndeligt fællesskab i tjenesten.

Vil du vide mere?

Kontakt præst i Hillerød Frimenighed, Anton Braüner (50 917 317 / abb@dlm.dk), præst i Hillerød Kirke, Jakob Winther (2196 9756 / jw@km.dk) eller forstander på LMH, Kristoffer Enevoldsen (2241 6214 / khe@lmhj.dk).

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights