12-årige Daniel hjælper voksne naboer

Fællesskabsavisen i Skanderborg kommune, der bringer nyheder fra lokalområdet, har i det seneste nummer (uge 39) en artikel om 12-årige Daniel Vig fra Skovby. Han er sammen med sine forældre en del af Galten Valgmenighed og han fortæller om sine oplevelser med at være en del af den gruppe, som hjælper andre med praktisk hjælp i nærområdet. Gennem en annonce i Galten Folkeblad har Galten Valgmenighed tilbudt praktisk hjælp til dem der trænger til det. Vi bringer her uddrag af artiklen.

Nabohjælp

Græsset er højt. Rigtigt højt. Daniel står i sin nabos have, der er vokset helt ud af kontrol, fordi de ældre mennesker, der bor her, ikke har overskud til at holde den nede. Han er ni år og sammen med sin familie og deres venner fra Galten Valgmenighed ude for at hjælpe borgerne i nabolaget, der trænger til en hjælpende hånd.

Det er første gang, Daniel er med, og selvom det i dag er tre år siden, husker han tydeligt, da han stod der i haven. – Græsset var så højt, fortæller han, og løfter hånden op over sofahøjde.  – Sidst jeg var afsted, hjalp jeg med at bære fliser til en terrasse. Da fliserne var lagt, begyndte den ældre dame at græde, fordi hun var så glad.

Fællesskabet

Når Daniel skal sige, hvorfor han kan lide at være med til arbejdsdagene, er der endnu en ting, der trækker. Fællesskabet. Da han for eksempel hjalp med at bære fliser til terrassen, dannede han sammen med de andre en slange fra traileren med fliser ind til haven. Hver mand i slangen tog imod en flise og gav den videre til den næste i rækken, og det var sjovt!

Siden arbejdsdagen har Daniels mor og far også hjulpet den ældre dame med at søge boligstøtte og ordne skifteret, da hendes mand døde efter længere tids sygdom. Hun var så taknemmelig, at hun bad om at komme og vaske op, da Daniels søster skulle konfirmeres. Også hendes datter og barnebarn kom for at hjælpe til festen.

Borgerservice

På hjemmesiden for Galten valgmenighed står tilbuddet om praktisk hjælp beskrevet på denne måde:

Valgmenighedens Borgerservice
En kirke er mere end ord. Derfor tilbyder Galten Valgmenighed blandt andet en række praktiske ting til dem, der måtte have et behov. Vi er ikke eksperter, men vi vil gerne gøre hvad vi kan. Alle vore ydelser er gratis og udføres af frivillige fra kirken. 

Visionen for valgmenighedens borgerservice er, at alt ikke skal handle om ”noget for noget”. Tager du imod et eller flere af vores tilbud, tager du ikke imod mere end det. Vi forventer ikke andet end forståelse for at vi ikke er eksperter, men at vi vil gøre tingene så godt vi kan. Vi vil gerne bruges, men forventer selvfølgelig ikke at blive misbrugt.

Vi mennesker har det med at ville selv, og har det måske bedst med kun at tage imod det vi betaler for. Her skal du ikke betale noget. Men selvfølgelig vil den/de der kommer til dig, blive glade for et ”tak”.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights