Gå til indhold
Løsning kirke er DR kirke i marts måned

Løsning kirke er DR kirke i marts måned

Formand for ELN, Henrik Højlund, er i marts måned præst i DR-kirken. Se udsendelserne fra de to første søndage i TV-arkivet og se omtalen af de næste to søndage her

På dr.dk´s hjemmeside præsentere Henrik Højlund sig selv.
“Når jeg skal præsentere mig selv, kunne jeg begynde med Adam og Eva. Dem anser jeg i ethvert henseende for at være mine forfædre. De tegner min livssituation: skabt og elsket af Gud. Men på vej væk fra Gud. Så kan vi springe nogle år frem i tiden til en anden forfader, Jesus Kristus. Han tegner også min livssituation: elsket og genskabt af Gud. Og nu på vej hen til Gud. Behøver jeg at sige mere om mig selv? Måske lidt fra nyere tid.

Født i 1960 af norsk mor og dansk far på en lille ø midt i Atlanterhavet – Færøerne – hvor min far var præst i 8 år. Derfra gik turen til København og så fra mit 6. år Hirtshals.
Om Hirtshals vil jeg sige, hvad et bysbarn lærte mig, at det er det nærmeste, vi kommer det nye Jerusalem på denne side. Mit hjem havde alt det, et godt hjem skal have: ufuldkomne, varmhjertede forældre, som gav os mad, musik og morgenbøn.

Læs hele hans præsentation her

Anmeldelse i Kristeligt Dagblad

Sognepræst Jesper Bacher, tidligere bispekandidat i Haderslev stift, så med på den første udgave af DR-kirken og skriver i Kristeligt Dagblad d. 5. marts om hans oplevelse af Henrik Højlund som DR-præst

“Henrik Højlund turde være kendt, som en af den kirkelige højrefløjs markante debattører. Den kirkelige højrefløj ? Jeg bryder mig egentlig ikke om ordet, som er lånt fra den politiske verden og gør dårlig fyldest i kirken. Det handler ikke om højre og venstre, men hvad man sætter i centrum – tiden og dens visdom eller Kristus som Guds visdom. Henrik Højlund gør det sidste og derfor er han et opbyggeligt bekendtskab. Han prædiker enfoldigt og humoristisk, men også dybt og tankevækkende. Der er en alvorlig glæde og glædelig alvor i hans forkyndelse og omfattende skribentvirksomhed”.

Jesper Bacher slutter sin anmeldelse: ”Seerne i ”DR Kirken” fik modgift mod åndelige synsskader og fik det indre øje rettet mod Kristus. Det kan man da kalde bonus for licenspengene.

Brian er landsleder i Evangelisk Luthersk Netværk. Han bor i Holstebro og er deltidsansat som præst i Lemvig Bykirke.
landssekretaer@luthersk-netvaerk.dk / 29 43 31 37