Viden og visdom

Viden er ikke det samme som visdom og dygtighed er ikke ligeså værdifuld som gudsfrygt.

Visdom og kundskab. Det er godt at stræbe efter. Her sidst i juli optages der hvert år tusindvis af unge på universitet og på mange andre uddannelsesinstitutioner – vi vil lære noget, blive dygtigere, bedre, beherske vores fag og få kompetencer til at bestride et job. Ja, vi tager ikke bare en uddannelse, vi tager måske to og går på ekstra kurser og efteruddannelse for at følge med, så vi er omstillingsparate og i stand til at honorere erhvervslivets krav. Der indføres heldagsskole og vi tester vores børn for at sikre at de lærer noget, så vi ikke sakker mere bagud til kineserne. Vi stræber efter hele tiden at blive bedre, dygtigere end de andre.

Hvorfor ? – Så vi kan få større velstand og vækst.

Der spørges ikke efter Guds velsignelse, men efter effektiv markedsføring. Desværre er det også en tendens der har fundet vej ind i kirken og i de kristne fællesskaber. Prøv at tænke efter. Er det ikke sandt at vi stoler mere på flotte visionsplaner og professionel mødeledelse end på Guds ord og Guds ånd ?

Vi stræber efter at være så dygtige, at folk bliver tiltrukket til vores møder og gudstjenester af, hvor dygtige vi til at markedsføre og præsentere vores budskab. Men viden er ikke det samme som visdom og dygtighed er ikke ligeså værdifuld som gudsfrygt. I vor tids stræben efter at være så kloge, så gentager vi syndefaldets stræben efter at være som Gud – men det fører kun til hovmod og ophøjelse af os selv. Derfor, fordi vores visdom og kundskab kun består til en tid og frister os til at vende os fra Gud, så skal vi søge den visdom, som Jesus vil give os.

I 1. Kor 1, 28 står der: ”Det som verden ser ned på, og som ringeagtes, det som ingenting er, udvalgte Gud for at gøre det som er noget til ingenting, for at ingen skal have noget at være stolt af overfor Gud. Men Ham skyldes det, at I er i Kristus Jesus, som er blevet visdom for os fra Gud.” Vi skal bøje os for Jesus og erkende at al vores viden, al vores kundskab, ikke fører os tættere på Gud eller på et godt liv på jorden. Den visdom som Jesus giver os giver os det rette perspektiv på livet. Den visdom som Jesus vil give os er: retfærdighed, helligelse og forløsning.

Retfærdighed – jeg kan ikke frelse mig selv og det skal jeg heller ikke.
Helligelse – det som Helligånden hver dag er i gang med i en kristen.
Forløsning – Jesus sætter os fri ved at binde os til at leve med Ham.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights