Vores kristne overbevisning er med os overalt og den følger os også ind i stemmeboksen og er med til at afgøre, hvem vi stemmer på.
Valget kommer snart. Uanset, hvornår statsministeren trykker på valgknappen, så sker det inden for de næste 5 måneder.
Men hvem skal man så stemme på ?
Det er naturligvis op til den enkeltes egen vurdering i et frit demokratisk samfund. Men når man stemmer, bør man så efterlade sin kristne tro udenfor stemmeboksen og blot lade valget være et rent verdsligt foretagende ?
Nej, det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre. Vi har troen og vores kristne overbevisning med os overalt og den følger os også ind i stemmeboksen og er med til at afgøre, hvem vi stemmer på.
Men det betyder ikke, at jeg som kristen ikke kan stemme på en ateist eller en muslim. Det kan jeg godt. Hvis personen og partiet har en politik, som jeg i overvejende grad er enig i, så er der ikke noget i vejen for det. En ateist eller en muslim kan godt kæmpe for gode og retfærdige love i vores samfund og valget af et folketing er et valg af ansvarlige og dygtige politikere, som skal lede vores land.
Den kristne tro og valget
Men hvilken betydning har min kristne tro så for et folketingsvalg ?
Den har den betydning, at jeg for det første tager ansvar for at stemme og i det hele taget tager del i det samfund, som jeg er en del af. Jesus har sendt os til at være lys i verden og det betyder også et medansvar for, hvordan mit land regeres. En kristen sofavælger er et udtryk for dovenskab eller mangel på indsigt i, hvilken betydning et folketingsvalg har.
Dernæst må man rives ud af den vildfarelse, at det skulle have en betydning, om man stemmer på rød blok eller blå blok. Det er ikke mere kristeligt at stemme rødt end blåt eller omvendt. Det er heller ikke mere kristeligt at stemme på Kristendemokraterne.
Når man er kommet til den erkendelse og der stadig er tid til at beslutte sig for, hvem man skal stemme på, så lyt efter, hvad der siges og vælg så at stemme på en troværdig politiker. En som du tror, også vil kæmpe for det efter valget, som der er sagt før valget. Stem personligt på en person i et parti, som du bagefter forhåbentlig ikke krummer tæer over. Og helst en der vil arbejde for retfærdighed, godhed, sandhed og barmhjertighed.
Husk to ting
Og når du så står i stemmeboksen, så husk to ting. Den person eller det parti som du stemmer på vil i den kommende valgperiode være øverste myndighed for Folkekirken og garant for religionsfriheden i Danmark.
Og den person eller det parti som du stemmer på, vil i den kommende valgperiode have mulighed for at forsøge på at afskaffe loven om den fri abort. Så tjek lige inden du beslutter dig. De ufødte børn har nemlig ingen stemme til det kommende folketingsvalg. Omkring en halv million flere danskere ville have haft stemmeret, hvis de var blevet født i perioden 1973-1996, men de endte som ofre for den frie abort.
Hvis du ikke ved, hvad du skal stemme på, så stem for dem.