Unge er fremtidens kirke

Skal vi male kirkens fremtid med mørke eller lyse farver ?
Lad os vælge lyset, for Kirkens Herre er verdens lys og intet kan skille os fra Hans kærlighed.

Det er en del år siden at ”De unge mødre” blev sendt første gang – nu er turen i endnu et program om virkelige mennesker i hverdagssituationer kommet til, nemlig ”De unge præster”.  Her følger man flere nyuddannede præster og deres møde med menighedsråd, sognet, brudepar og pårørende til begravelser og alle de andre arbejdsopgaver, som en præst skal håndtere. Den første udsendelse i torsdags var et indblik ind i Folkekirkens mange muligheder og ikke mindst dens store teologiske rummelighed. Det var opmuntrende, at der var plads i Folkekirken til en ung præst, der tydeligt holdt fast ved bibelens autoritet og troværdighed. Det var knap så opmuntrende at der åbenlyst er plads til alt mulig andet.

I disse uger er det ikke kun de (mere eller mindre) troende præster der ruller hen over skærmen – der ruller også reklamer rundt på busserne for Ateistisk Selskab. Men det spørgsmål som de stiller: ”Hvorfor tro på en Gud ?” er blevet fanget og besvaret af mange forskellige unge på de sociale medier. De giver gode og troværdige svar på, hvorfor de tror på Gud og hvorfor Jesus er en troværdig person.

Foråret er også tiden, hvor unge samles til store stævne i hundredvis: KFS´ påskelejr, IMUs konnekt, Å-festival – for blot at nævne de største. Fra min egen andedam i Holstebro var jeg med til at brygge 45 liter kaffe til Lovsangsfest for 600 unge og de fik mere end bare kaffe den aften: Vedkommende, udfordrende og opbyggelig forkyndelse af en ungdomspræst og der var lovsang, så stærkt og opløftende at en midaldrende mand fik lyst til at danse med.

Så hvordan skal vi se på fremtidens kirke ?

Vi kan male med mørke farver og blive forstemt over at muslimske imamer får taletid i vore domkirker, at opstandelsestroen fornægtes og troen på den suverænt skabende Gud fornægtes. ELN blev stiftet for 10 år siden, fordi vi måtte holde sammen og holde fast ved evangeliet i en mørk tid for kirken.

Men vi kan også male med lyse farver og se håb for fremtidens kirke, for evangeliet kan stadig forkyndes og bliver det. Der er unge, som holder fast ved Guds ord. Der bygges menigheder, mennesker kommer til tro.

Den første dag i oktober holder ELN en stor kirkefest, fordi vi ikke har opgivet håbet og troen på kirkens fremtid i Danmark. Der er sket meget siden 2006, men det er faktisk endnu mere vigtigt i dag og i de kommende år at vi holder sammen og holder fast ved evangeliet. For skal der også i fremtiden være en kirke i Danmark, så sker det ved fælles bøn, fælles vidnesbyrd og fælles troskab mod Guds ord.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights