Uklædelig beskedenhed

Der findes en beskedenhed, som ikke bunder i kærlighed, men i frygt. Ikke i erkendelse, men forblændelse. Den skal ud af vagten.

Der er noget lutrende for egoet ved at være i konstant mindretal: Svært at være skråsikker og arrogant, når alle andre er uenige med dig i alt væsentligt …

I Danmark har dét længe været situationen for dem, som fastholder, at Gud er en objektiv realitet; at Jesus er en historisk person, som opstod fra de døde; at Bibelen er troværdig; og at det klassisk kristne syn på mennesket, evigheden, moral og tilværelsens mening stadig er gyldige.

Ikke just revolutionerende, yderligtgående eller irrationelt! Men religionskritikken og relativismen har sejret hertillands. Ad helvede til.

Det har medført en del af det, man plejer at kalde klædelig beskedenhed. Men det har også skabt en uklædelig, upassende beskedenhed. Og det er den, jeg gerne vil tage fat i her.

Hvem er det egentlig, der har et problem?

Der findes nemlig en beskedenhed der ikke bunder i sand ydmyghed og kærlighed, men i frygt for at blive set skævt til. Ikke i erkendelse af realiteterne, men i ubegrundet skam og falske forestillinger; ikke mindst om, hvem der egentlig står med problemet.

For ja, vi har mange problemer. Jeg har mange problemer; selvoptagethed og vantro f.eks. Og der er meget, jeg med rette skammer mig over i mit liv. Men det er da ikke mig, der står med Problemet – stort P! For jeg har mødt Jesus – og det har gjort hele forskellen.

Hvis der er noget som helst sandt i bibel og kristendom, er det dem, der endnu ikke anerkender Gud og tror på hans søn, der har et problem. Verdens største problem! Og så længe vi går og putter med sandheden i misforstået beskedenhed, har de ikke en levende chance for at vende om og finde liv, der aldrig dør.

Hvis du elsker dem, så sig det, som det er! Du har intet at skamme dig over. Hverken din tro eller din Gud.

Get real

Han er ikke forhistorisk. Han har været fra evighed, han er nu, og han vil være til evig tid. Han ER.

Han forstår ikke bare relativitetsteorien, kvantemekanik, sorte huller og alle cutting edge teorier og opdagelser: Han skabte alle forudsætningerne for, at vi overhovedet kan se eller formulere dem.

Han er selve kilden til den frygtindgydende, formidable energi, der buldrer ud fra vores sol og driver planeternes voldsomme færd gennem verdensrummet. Han står bag enhver smuk symfoni, svedigt beat, henførende farve, bjergtagende horisont, hjertebanken-fremkaldende kropskurve og sprudlende, selvforglemmende ægteskabelig sex.

Han griber ikke bare ind i historien – han skriver den. Han holder ikke bare verden i sin hånd – Han bærer ALT med sit mægtige ord alene (Hebr 1,3).

At være beskeden på hans vegne er ikke bare uklædeligt. Det er bespottende og helt ude af sync med realiteterne.

get real. Løft hovedet. Vær glad, frimodig og stolt af dét og af ham.

Skriv en kommentar

Tag med på konference for valg- og frimenigheder.  Lørdag 17. juni i Børkop. Skarp på tiden - tæt på virkeligheden!

Verified by MonsterInsights