(U)ærligt “Undskyld!”

Dette blogindlæg er blevet forsinket. Jeg har modtaget både en reminder og en rykker fra vores “blogmaster”, der med kyndig hånd holder skribenterne i ørerne. Og alligevel har jeg ikke fået skrevet noget. Pinligt.

Men jeg har selvfølgelig en masse undskyldninger, som en god almindelig fortravlet mand jo har: Jeg skal passe mit arbejde, deltage i udvalgsmøder, jeg skal have tid til min kone og til at putte min datter, til at svare på emails, støvsuge lejligheden, købe ind, skrue nummerplader fast på bilen, passe på helbredet og få tid til søvn og hvile. Og ja, du kender listen og den er frygtelig lang og uoverskuelig og den bliver bare længere og længere jo mere man tænker over, hvad man egentlig burde få gjort. Og så kommer julen, hvor man skal tage sig ekstra tid til at sidde og hygge med familien og holde kalenderlyset up to date.

I denne fine lange liste er der bare nogle ting, som jeg har udeladt. Jeg har ikke nævnt den aften, jeg brugte på at få udfyldt min julegaveønskeseddel.1 Jeg har ikke nævnt de Premier League-fodboldkampe jeg har set. Jeg har heller ikke nævnt den friaften, hvor jeg binge-watchede tre afsnit Kender du typen? Eller den tid jeg har brugt på at refreshe mit twitter-feed, for at se om eller anden nu indenfor de sidste 5 minutter har ytret noget bemærkelsesværdigt på 144 tegn. Eller de pinligt mange gange jeg lige har kørt et urealistisk hurtigt og fuldkomment meningsløst bilræs i Need for Speed på min iPad.

Nu er det jo ikke sikkert, at dig, der læser dette, har nært så dårlig en selvdisciplin som mig. Men hvis du har, så kan du måske genkende dette: Du har så travlt, at du ikke orker alle de opgaver eller tjenester, som eksempelvist bliver efterspurgt i din menigheds mail-system. Men samtidig kan du sagtens finde tid til en halv eller hel aftens hvileløs internet-surferi eller [indsæt din egen last her]. Og ja, det er jo rigtigt, at der skal være tid til hvile og adspredelse. Men jeg har en mistanke om, at vi er flere end mig selv, der kunne bruge vores tid bedre og mere ansvarligt. Eller i det mindste burde nedtone de “fromme”, men også kun delvist sande undskyldninger om travlhed og at familien må komme i første række.

Så undskyld, blogmaster Kristoffer og alle jer derude, der (IKKE) har siddet og ventet på et nyt indlæg på ELNs blog. Undskyld! Jeg har brugt min tid ufornuftigt og uansvarligt.

Illustration: design af I Love Doodle.

 

    1. Ja, det er jo egentlig bare er en indkøbsliste over ting, der er for dyre til, at jeg selv vil være bekendt at købe dem. Og disse luksusindkøbslister bytter vi så med vores nærmeste, så vores luksus-behov kan blive stillet under dække af, at vi er venlige og gavmilde overfor hinanden. Men det er vist et blogindlæg for sig. ↩︎

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights