Strandet i Babylon?

For snart 7 år siden faldt et stort træ i skoven. Det var en varm sommerdag i juni 2015.

Den gudsbenådede forfatter Poul Hoffmann, som livet igennem skrev bøger om kærligheden, menneskelivet og evigheden, døde.

Jeg havde allerede mange år tidligere lavet en aftale med mig selv om at forsøge at møde op til hans begravelse. For nyligt faldt jeg over et par noter, jeg kort efter skrev. I får dem lige her.

Det var en varm sommerdag i juni 2015.

Vi sad dér i en lille kirke tæt på Limfjorden, midtergangen var fyldt af blomster; som for at understrege den Paradisets duft i næsen, han så ofte havde forsøgt at indfange i sine bøger. Siden da har duften af liljer været mig et kærtegn fra Edens have midt i en falden verden.

Fuglenes sang lød som fløj de under loftet. Men de var udenfor, deres stemmer gik tydeligt igennem på trods af den metertykke kirkemur.

Og vi der var til stede sang: ”Kærligheden, hjertegløden stærkere var her end døden”, en linje om den Kristus, der gav sit liv for menneskene. Mere præcist kan det næppe siges. Eller mere smukt…tak, Grundtvig!

Den korsfæstede Jesus døde af kærlighed til os, en kærlighed så stærk, at døden måtte give op påskedag, og lade ham gå ud i morgensolen som den korsfæstede og opstandne.

Der er meget at være bange og ængstelig for. Der foregår så meget ondt i verden. Jeg tænker ofte: Hvorfor? Hvorfor kommer Kristus ikke snart og gør en ende på ondskaben?! Hellere i dag end i morgen!! Det er faktisk et af de store mysterier for min tro… Jeg synes verden trænger til det. Vi er vel ikke strandet for evigt i Babylon?

Når mismodet fortoner sig, står evighedshåbet og gensynsglæden tilbage. For som bemeldte forfatter et sted i en bog udtrykker det:

Kristus kommer ikke for at tage noget fra nogen, undtagen sorgen og lidelsen, synden og døden. Alt, hvad der er sand og ægte glæde ved i denne verden, alt, hvad der virkelig fortjener navn af kærlighed, skønhed, godhed, sandhed – det kommer han selvfølgelig for at give os for evigt. Det er ham, der har skabt det alt sammen, det er ham, vi har det fra, og han tager ikke sine gaver tilbage.

Ja, Glædelig Påske!

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights