Stillingsopslag: Kirke søger superpræst

Det ligner mere en ønskeliste end et stillingsopslag, når kirker i dag søger efter en præst.
Vi forventer, at du er en blændende forkynder, indfølende sjælesørger, en erfaren, initiativrig og visionær leder og struktureret organisator, der kan inspirere de frivillige, gå foran i kirkens mission, forankre menigheden i Bibelen og sørge for vækst og trivsel i alle aldersgrupper.

Ønskeliste

Det ligner mere en ønskeliste end et stillingsopslag, når kirker i dag søger efter en præst. Ovenstående er knap nok en karikatur af det, jeg læser rundt omkring – jeg har faktisk luget de værste sætninger ud – og de forskellige kirkeformer er nogenlunde lige gode om det. Skulle der alligevel være nogen, der søger præstestillingen og går ind i løvens hule, står skuffelserne på spring; de søgte en superpræst, men fik kun et menneske.
Dygtige præster er dyrebare for menighederne, og jeg forstår drømmen. Men dygtige præster er dygtige i kraft af deres integritet med evangeliet og de gudgivne evner, nådegaver og begrænsninger, de har fået – forudsat at de bruges i samspil med resten af menigheden til Guds ære og menneskers gavn. Vi ansætter ikke paver! Vi kalder en af vore egne til tjeneste. 

Når Paulus beskriver en præsts egenskaber og integritet, er det ganske jordnære egenskaber, han efterlyser: En, som er en god og trofast ægtefælle og far, som er gæstfri og gavmild, har et godt omdømme udenfor menigheden osv.

Må jeg give et alfaderligt råd?

Drop ønskelisterne. De skræmmer flere kandidater, end de tiltrækker, for ingen vil være en skuffelse. Beskriv det konkrete arbejde og søg en præst, der lever i integritet med evangeliet og vil forkynde Guds ord kærligt og kompromisløst. Skriv, at I vil forsøge at udforme stillingen i samklang med præstens nådegaver. Tilføj eventuelt uddannelsesniveau og én kompetence, som har særlig betydning i jeres specifikke kirke – og stop så. Resten finder I ud af, når I har ansøgningerne i hænderne.
NB: anledningen til dette indlæg er ikke en specifik kirkes stillingsopslag, men flere års læsning fra forskellige kirker.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights