Stakkels mand, han er jaget vildt!

Der er noget, som vi kristne har 100% rigtig fat i, nemlig at Gud har set i nåde til os.

Overskriften: “Stakkels mand, han er jaget vildt” stammer såmænd bare fra min elskede hustru, som spontant udbrød det, da jeg over kaffen henkastet fortalte hende, at nu var Søren “sex-er-godt-sex-er-sundt” Brostrøm igen blevet snuppet i ikke at leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Denne gang skete overtrædelsen i et tog på vej hen over Sjælland. Kunne Ekstrabladet fortælle. Og der blev taget et billede af Søren, hvor han sidder på 1. klasse i toget – uden mundbind. Billedets ophavsmand vil gerne være anonym. Ekstrabladet har forsøgt at få en kommentar fra Sundhedsstyrelsen.

Lad os lige samle op på Sørens fejltrin. Hele to gange har Søren nemlig trådt godt og grundigt i spinaten: Først i et fitness-center hvor Søren i farten (og ja, Søren har væsentligt mere travlt end dig!) glemte at spritte af, og så altså senest hvor Søren er ude og se med DSB. Med åben mund og polypper. Begge dele er veldokumenterede hændelser, uploaded på internettet til skræk og advarsel for eftertiden, copyright: Retfærdighedens Paparazziryttere.

Hele miseren fik mig til at tænke på noget skrækkeligt, som dr. phil. Michael Böss for nyligt har bemærket ved vores samtid og det nuværende samfund (han kalder det for “det post-kristne samfund”). Han taler om, at i den tid vi lever, findes ingen nåde.

“Her giver vi aldrig nogen en chance til. Her kan man ikke lære af sine fejl. Her lader vi ikke fortid være fortid. Her findes der hverken synd eller soning, men kun forbrydere og ofre. Her er det folkeopinionens selvbestaltede vogtere, der administrerer dommedag for os. Her lever vi under loven, og under den findes der ingen nåde.”

Såvidt Michael Böss. Og ja, det er en mærkelig bagvendt måde at blive mindet om den kristne glæde over Jesus: At der er noget, som vi kristne har 100% rigtig fat i, nemlig at Gud har set i nåde til os. Han har sendt Jesus til jorden. Derfor er der nåde at få. Og nåde at dele ud af.

Derfor kan vi gå en nådefuld adventstid i møde, fyldt med håb.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights