Spørgsmålet om abort

Ingen stiller spørgsmålstegn til kvinders ret til egen krop. Det handler om noget andet. Abortspørgsmålet handler om det ufødte barns ret til sin egen krop.

Sådan skriver det svenske kristne dagblad Världen Idag på lederplads d. 28. juni 2022.

Det kommer ovenpå, at USAs nuværende højesteret denne måned har omstødt en højesteretsdom fra 1973, kaldet “Roe vs. Wade”, som i 50 år har forhindret de enkelte stater i hver især at lovgive om abort. Fra 2022 er hver af de amerikanske stater nu frie til at lovgive, som flertallet måtte ønske det (det kaldes også demokrati), og kan sammenlignes med de forskelle i abort-lovgivning, som også findes inden for EU.

I avislederen pointeres det, at mænd og kvinder har ret over deres egne kroppe og helbred, men ikke over andres. Derfor har vi f.eks. forbudt rygning indendørs, ikke for rygernes skyld, men for ikke-rygernes helbreds skyld. Hvis abort-retten dybest set handlede om kvinders ret til egen krop, hvorfor har politikere så bestemt, at denne ret f.eks. i Danmark ophører efter 12 ugers graviditet? Det er, fordi det dybest set handler om noget andet; ikke om kvinders ret til egen krop, men om det ufødte barns ret til sin egen krop og dermed også retten til at blive født.

Hvis de ufødte menneskefostre er kandidater til næste generation af mennesker, så er det også vores ansvar at beskytte disse fostre. Hvis vi ikke tager os af den næste generation af mennesker, som allerede er blevet til som fostre, hvordan kan vi så i klimaspørgsmålet henvise til vores ansvar for de kommende generationer, som endnu ikke er blevet til?

Lad os arbejde på at skabe forudsætningerne for menneskelige samfund, hvor en graviditet ikke er en økonomisk eller social katastrofe, men hvor vi som forældre og som samfund kan tage godt imod de børn, som undfanges, når en mand og en kvinde har sex med hinanden.

Læs lederen her (på svensk): https://www.varldenidag.se/ledare/abortfragan-handlar-om-det-ofodda-barnets-ratt-till-sin-kropp/repver!BT3HBujY4SZmd7sNHx5y8Q/

En kommentar til “Spørgsmålet om abort”

  1. Som en skrev til mig på Twitter i går: “Uden en følelse af at man kan ansøge lægen om, man inden for en tidsramme kan fortryde en graviditet, så har man ikke ret til kropslig autonomitet under graviditeten.”
    Retten til fri abort er blevet dagens testspørgsmål i feministernes kamp for kropslig autonomi. Barnets ret er ikke-eksisterende, så længe der er en navlestreng til moderen.

    Svar

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights