Spar penge – og giv dem væk trods hårde tider!

Er vi de eneste, der synes, at elregningerne og madpriserne gør lidt nas på giverglæden? Næppe. Det kan være svært at give af sin overflod, og føles umuligt at give af et vakkelvornt budget. Men heldigvis har Gud også givet os kreative evner til problemløsning – og til tider en besynderlig krukke med mel, der aldrig synes at tømmes!

Her får du 16 sjove ideer, lige ned i foret på din gavmildhed. Mest til børnefamilier, men hæng på alle mand. Husk at sende pengene til en organisation med et godt formål, når de er sparet!

 1. Lær at klippe hele familien og glæd dig over, at I ikke ligner de andre
 2. Hold billig ferie; staycation, byt hus med venner eller familie, tag ud i naturen.
 3. Lær dine blebørn at gå på toilettet
 4. Sluk for tørretumbleren og hæng vasketøjet udenfor
 5. Kig i ting sat ud til storskrald, og facebookgrupper med gratis ting, når noget er gået i stykker, eller du skal skifte møbler. Måske kan du upcykle noget af dit eget skrald.
 6. Hvis dine forældre eller svigerforældre gerne vil hjælpe økonomisk, så få dem til at sponsorere ting til børnene, som er en fast udgift i jeres budget. Det kunne være sko, briller, medicin eller fritidsaktiviteter.
 7. Gem syltetøjsglas, paprør, krydderidåser, æsker mm til kreaprojekter med børnene. Så får I også klaret julegaverne.
 8. Spar på strømmen, sluk lyset, tag et kortere bad, eller hop i regnvandsbeholderen
 9. Drop børneopsparingen, og lad dine børn vide, at der ikke venter dem en pose penge fra jer fordi de bliver 18. Dem kan de sagtens selv tjene.
 10. Tag cyklen. Du sparer både det ubrugte fitness-abonnement, benzin og vedligeholdelse. Måske kan du endda leve helt uden bil.
 11. Hold billige familiefester og fejringer med varme hjerter og blomster fra haven.
 12. Drop makeup og diverse skønhedsbehandlinger, og glæd dig over, at et autentisk look (endelig!!) er blevet moderne… (Måske skal du alligevel fortsætte med en deo..)
 13. Hvis du har et sommerhus eller andet du kan leje ud, så lad indtjeningen herfra blive sendt videre
 14. Gå på jagt efter gratis oplevelser for familien: Hold øje med havefestivaller, sandskulptur-festivaller, blomsterfestivaller og musik- eller film-festivaller. Tag afsted på bondegårdstur, æblerov, vinterbadning og kælketur. Mød op til gratis koncerter i kirkerne.
 15. Find gaver til andre, og ting til eget forbrug, i genbrug. Find desuden en genbrug, hvor pengene, du bruger, går til et godt formål. Det er da smart!
 16. Brug pladsen i haven på at dyrke planter, som du kan spare i madbudgettet. En køkkenhave med krydderurter, grønt, frugt og bær er både smuk, praktisk og god for biodiversitet, krop og sjæl.

Jeg er sikker på, at du selv kan tilføje mange flere gode ideer, hvor du kan spare og booste giverglæden i denne trange høstsæson. Rigtig god fornøjelse derude!

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights