Simon Spies – eller Bibelen som etisk kompas!

Uenigheden har været voldsom efter Danmarks Radios dokumentarserie om rejsekongen Simon Spies’ seksuelle brug og misbrug af helt unge piger for årtier siden.

Nogle siger, at der er tale om en malplaceret forargelse, hvor man dømmer en mand for ting, der efter hans tids normer var helt i orden. Alle kendte jo godt til de unge piger, der blev betalt for at tilfredsstille rejsekongens lyster. Dengang levede medierne højt på de slibrige historier og fotos af hel- og halvnøgne piger sammen med Spies. I dag spiller medierne forargede. Og desuden valgte pigerne det vel selv?!

Andre siger, at der er tale om et alt for sent opgør med et fuldstændig uacceptabelt misbrug af andre mennesker. Et eksempel på den rå kapitals magt til at reducere mennesker til rene objekter for en sexgal gammel mand. Spies og Epstein som to sider af samme sorte mønt.

Tidsånden er sjældent logisk. I 2022 er alt i forbindelse med sex tilladt. Lev som du vil, og gør som du lyster. Det er det mantra, som organisationer som Normstormerne og Sex og Samfund med offentlig støtte banker ind i hovederne på nye generationer af danskere. Men samtidig bliver vi forarget over en overborgmester, der i fuldskab gramser på kvinder, og en rejsekonge, der i åbenhed betaler unge piger for sex.

Tidsånden er noget bras som etisk kompas. Lad os erstatte den med Bibelen! Bibelen går ikke i takt med tidsånden og skifter ikke synspunkt hvert 30. år. Tillid til Bibelen holder, hvor tidsånden slingrer.

Bibelen fordømmer kapitalmanden Simon Spies’ misbrug af unge piger. Ligesom den fordømmer den frie sex og dens konsekvenser for børnene i nogle af datidens venstreorienterede kollektiver. De forløbne 30-40 år har ikke ændret Bibelens etik. Da tidsånden tillod det, forbød Bibelen det. Ligesom den gør i dag, hvor tidsånden er forarget. Og mange mennesker var blevet sparet for ulykke, hvis Bibelens ord var blevet fulgt.

Lad os til alle tider fastholde tilliden til Bibelen som etisk kompas – også over for vor tids tidsånds ødelæggende opløsning af normer, køn og menneskeværd.

Gæstebloggen er skrevet af Ole Andersen, generalsekretær i Ordet & Israel. Bloggen har været tidligere været bragt i Ordet & Israels magasin.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights