Selvfølgelig giver du tiende 

Selvfølgelig skal du vaske hænder efter et toiletbesøg. Ikke for at blive elsket, anerkendt eller retfærdig; bare fordi vi bor i den priviligerede del af verden, hvor vi har rindende vand. At lade være ville være en egoistisk attitude uden forståelse for vores givne plads i verden. Selvfølgelig vasker vi hænder!

Selvfølgelig skal du give tiende. Ikke for at blive elsket, anerkendt eller retfærdig for Gud og mennesker; bare fordi vi bor i den priviligerede del af verden, hvor FN’s fattigdomsgrænse er totalt irrelevant. I kærlighed er vi kaldet til gavmildhed. Selvom det kræver mere langsigtede prioriteringer end håndvasken, ville det så ikke også være udtryk for manglende forståelse for vores plads i verden, hvis vi gemte os bag figenbladsargumenter og ikke engang gav tiende? Hvis ikke os, hvem så? Vores gavmildhed må da, i al sin kreativitet, runde mindst 10%. Selvfølgelig!

Der findes mange gode argumenter for at vaske fingre, ligesom der findes masser af teologiske grunde til i gavmildhed at give tiende eller mere. I anledning af pandemier og lignende hiver vi argumenterne og nuancerne frem, men i det daglige behøver vi ikke argumentere for det selvfølgelige. For selvfølgelig vasker sådan nogle ilandsdanskere som os da hænder og giver tiende, det er klart.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights