Sandheden tro i kærlighed

Poul Hoffmann. Læs ham. Her er en kilde med frisk vand i en verden med al for megen brakvand. Drik af den – alle Poul Hoffmanns bøger kan lånes på biblioteket.

Forleden fik jeg en gave fra en gammel ven. Det var en kasse med gamle bøger, som han ikke længere havde plads til på hylden, og da han vidste, at de kunne have min interesse, så tænkte han, at jeg skulle have dem.

Det blev jeg meget glad for, ikke kun fordi det er rart at blive betænkt med en gave. Det skyldes, at alle bøgerne var skrevet af Poul Hoffmann, og det gav mig mulighed for at få suppleret min egen samling af hans bøger. Som nogle vil vide, så døde Poul Hoffman i 2015 og han efterlod sig et forfatterskab, der har sat dybe spor i mange kirkelige kredse og det har han også hos mig selv. Han var en profetisk røst, som havde den særlige egenskab, at han kunne rumme sandheden og kærligheden på samme tid, uden at give køb på nogen af delene.

Den omtalte gave har givet mig en anledning til at genlæse Poul Hoffmanns bøger, og jeg er lige så stille begyndt. Jeg glæder mig til at blive mindet om hans solide tillid til bibelens sandhed. Han kaldte sig selv for en fundamentalist med ydmyg stolthed. Han bøjede sig for sandheden i de bibelske ord og betragtede det samtidig som en æresbetegnelse at være fundamentalist.

Jeg glæder mig til at indleve mig i den forunderlige litterære gengivelse af de bibelske fortællinger og de bibelske personer: Moses, Noa, Daniel, Esther og mange andre. I dem skildrer han den kamp mellem livet og døden, mellem sandheden og løgnen, mellem Guds rige og denne verdens rige, på en sådan måde, at man bliver klar over, at det er den samme kamp vi selv er en del af i vor tid.

Poul Hoffmanns forfatterskab er profetisk på den måde, at den afslører vores egen tid og de arenaer, hvor kampen om sandheden foregår. Han spidder den dans med tidsånden, som foregår langt ind i kristne kredse i form af tilslutning til teistisk evolution. Han fastholder ægteskabet mellem mand og kvinde som den dybeste erfaring af kærligheden og afslører, hvordan Satan ønsker at fornedre Guds største gave til os.

Ved at læse Poul Hoffmann bliver jeg mindet om, hvordan kærligheden er. Det er som en duft af paradiset at læse hans novelle om opstandelsen og hans prædikener over tekster fra Det gamle Testamente. Jeg ved, at der er mange andre, der kan skrive bedre og mere fyldestgørende om Poul Hoffmann, end jeg har gjort her, men jeg er bare taknemmelig for, at jeg har fået lov til at lytte til hans stemme.

Og det skal være min opfordring til alle, der endnu ikke har læst hans bøger: Her er en kilde med frisk vand i en verden med al for megen brakvand. Drik af den – alle Poul Hoffmanns bøger kan lånes på biblioteket.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights