Sæt dig under evne

Har du ikke luft i kalenderen, økonomien og relationerne, bliver det ekstra svært at følge Jesus.

Sæt dig under evne, er det bedste konkrete råd, jeg har modtaget ift. det kristne liv. Sæt dig under evne. Det er en lavpraktisk forudsætning for at kunne efterfølge Jesus.

Kalenderen

Der skal altid være ledig plads i kalenderen. Din næste har brug for dig. Men ikke nødvendigvis når du har en pause torsdag eftermiddag 15.30-16.15. Det kræver tid at følge Jesus. Tid, hvor du kan opsøge din næste og ikke kun omvendt.

Penge

Der skal være plads i økonomien. Boligen er den største udgift, så bo billigere, end du egentlig har råd til. Rejs mindre. Køb mindre end du egentlig kunne. Så behøver du ikke nøjes med at give tiende. Så har du råd til at være gavmild ligesom Jesus.

Relationer

Den er svær. Dit behov for selskab skal ikke være opfyldt. Selv en introvert person som jeg må levne plads til et menneske, som for brug for mig. Gamle venner og storfamilie er dyrebare, men vi kan ikke holde tæt kontakt med dem alle. Du har også en nabo, en kollega, en bænkebums, en børnehaveforælder, som har brug for din opsøgende kontakt.

Prisen er kedsomhed

Man kommer nok til at kede sig ind imellem, fordi alle andre har lagt planer på forhånd. Måske siger du nej til et sjovt, men for krævende projekt. Underholdning koster penge, men du har måske brugt overskuddet på din næste i stedet. Ferien bliver måske lidt hyggekedelig, fordi du ikke skal over alle bjerge.

Til gengæld får folk hurtigt en fornemmelse af, at du er tilgængelig. Du investerer i de mennesker, som har brug for dit råderum. Ensomme, fattige og forgældede, de syge, de enlige småbørnsmødre, Hus Forbi sælgeren. Eller den små-ensomme læser af dette blogindlæg. Det er nemlig dem, der rammes af vores tomme intentioner, når vi andre sætter os over evne. Sæt dig under evne, og du vil få mulighed for at opfylde intentionerne.

Praktisk muligt

Mange forbehold kunne skrives. De ændrer ikke på det faktum, at vi må være til rådighed i et vist omfang for at kunne følge Jesus. Vi kan ikke altid være forudseende. Jeg rammer ikke den gyldne balance, og i perioder lever jeg over evne. Om ikke andet så fordi der faktisk kommer en næste forbi, som trænger til overskuddet. Men jeg er taknemmelig for det gode råd, fordi det giver råderum til at kunne leve, som jeg egentlig gerne vil. Det er såmænd udfordrende nok at ville følge i Jesu fodspor. I det mindste kan jeg da sørge for, at det ikke er praktisk umuligt.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights