Politiske himmelske dage – nej tak!

De politiske ambitioner for Himmelske Dage er kommet skidt fra start.

I disse dage løber “Himmelske Dage på Heden” af stablen i Herning. Her kan du møde en mangfoldighed af katolikker, lutheranere og frikirkefolk af vidt forskellig aftapning, samt en masse forskellige bevægelser og interesseorganisationer. Der er store mængder godt og opbyggeligt på programmet.

Men hvor er det dog ærgerligt, at det som kunne se ud som et konstruktivt fælleskirkeligt folkemøde, sammenblander politik og kristen tro på en uskøn facon.

Ifølge Kristeligt Dagblad 29/5 skal Himmelske Dage fremover have “politisk gennemslagskraft”, som Viborg-biskop Henrik Stubkjær udtrykker det.

Det lyder jo virkelig godt! Vi er mange, som ser frem til en tydelig profetisk revselse af landets umenneskelige abortpolitik, af bispekollegiets ja til at kunne indgå ægteskaber i kirken mellem to af samme køn. Ja, i det hele taget savner vi et tiltrængt ekko af alt, hvad Bibelens profeter forkynder om Gud og mennesker, himmel og jord, frelse og fortabelse, retfærdighed og dom. Det er en røst, der i høj grad er forsvundet fra vores land.

Skidt fra land

Men de politiske ambitioner er desværre kommet skidt fra land: Man lægger ud med en luthersk præst fra Betlehem, Mitri Raheb, politisk lobbyist, tilhænger af Boycot Israel-bevægelsen, kendt for bla. at have udtalt, at hvis man kunne DNA-teste kong David, Jesus og Netanyahu, ville man ikke finde noget slægtsskab, eftersom Netanyahu stammer fra en østeuropæisk stamme som konverterede til jødedommen i middelalderen. Til gengæld ville man få et DNA-match med Mitri.

Jamen dog. En politisk race-teoretiker i præsteklæder? Det er politisk gennemslagskraft, der vasker sig. Men profetisk? Bibelsk? Må vi være fri.

De rigtige og de forkerte

Bibelens profeter revsede som bekendt til både højre og venstre i samfundet. Bemærk venligst: Til både højre og venstre! Ledsaget af et ”Så siger Herren!”.

Men eftersom langt hovedparten af danske præster ifølge en ny undersøgelse stemmer rødt, må man formode, at den selvudnævnte profetiske røst fra Heden mest rettes mod højre, mod de såkaldt blå. Vupti, så har vi de rigtige og de forkerte.

Menighedsliv og partipolitik

Men enhver lokal kristen menighed består som bekendt af mange forskellige mennesker, som når til forskellige politiske svar på vore aktuelle samfunds-udfordringer. Vi vægtlægger forskelligt i forhold til vigtigheden af sundhedspolitik, klima, håndteringen af immigration og flygtninge, FNs verdensmål, fortsæt selv listen…

Op til næste valg vil vi drage forskellige konklusioner, og vi vil tro på forskellige løsningsmodeller for fremtidens samfund. Sådan er menigheden. Nogle af os stemmer rødt, andre af os stemmer blåt. Eller gult. Nogen går til højre, andre til venstre.

Og sådan skal det være! Vi må gå frit, enhver til sit (parti), og stole på Guds nåde!

Og hvad angår de Himmelske Dage, ja så tag endelig afsted. Medbring din kritiske sans.

Kristus kommer forhåbentlig snart med de – hvis jeg må være så fri – ægte himmelske dage.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights