Nytår: 5 måder at nudge dig selv til mere bibellæsning

Bibellæsning! Er der langt fra ambition til virkelighed? Måske kan det være en hjælp at nudge lidt. At nudge er at indrette sig på en måde, hvor det føles mere naturligt at gøre et eller andet. Her er 5 måder, du måske kan nudge dig selv til lidt mere bibellæsning.

1. Placér bibler strategisk i hjemmet.

Tænk igennem: Hvor sidder/står du og venter? Hvor tager du typisk mobilen op af lommen og tjekker? Hvor har du et lille skift i rutinerne? Ved espressomaskinen? Ved dit makeup setup? Sammen med havregrynene? På bilens instrumentbræt? Under fjernbetjeningen? På lakridsdåsen? Her kan du placere en Bibel, så den er synlig for dig. Ikke fordi du skal lave et dybdegående studie, men for at læse et afsnit eller to i den bibelske bog, du er i gang med. Formålet er heller ikke at erstatte din mobil med en Bibel. Men med to små, lettilgængelige afsnit dagligt kommer man hurtigt rundt i Bibelen og lærer den og din Gud at kende.
Ulempen ved at have bibler stående rundt omkring er, at min blufærdighed bliver testet. Det føles meget fromt at have Bibelen stående hist og her, når der kommer gæster. Men altså: folk tænker alligevel sit, når de besøger mit hjem, og jeg har selv stor glæde af ofte at have en Bibel ved hånden.

2. Den digitale

Download app’en Bibelen og vælg Bibelen på Hverdagsdansk. Her kan man få et dagligt bibelvers til at poppe op. Klik på verset og læs de følgende par afsnit. Andre app’s som BibelTid med en selvvalgt læseplan kan også anbefales. Her kan man desuden læse sammen med en ven igennem app’en. Man kan også lytte til Bibelen i køkkenet eller på farten (https://blr.dk/resource/lyt-til-bibelen/).

3. Den fælles

Det kan varmt anbefales at læse sammen med familien, hvis du har sådan en. Aftal et tidspunkt, og sæt en Bibel ved spisebordet, på tallerkenstakken, i vindueskarmen ved sofaen, ved dobbeltsengen el.lign. Tilføj evt. den norske studiebibel Bibelen Ressurs til afklaring af spørgsmål (kan købes på www.lohse.dk). Læs et par afsnit, snak om det, hvis I synes der er noget at snakke om, bed en bøn og/eller et fadervor.

4. Uanset hvad

Sørg for, at du altid er i gang med en bog i Bibelen. Der er 66 at tage af. Når du har 2-3 kapitler tilbage af den bog, du er i gang med, beslutter du, hvilken der skal følge efter. Sådan kan du mindske risikoen for at havne i det hul, hvor man ikke kommer i gang med at læse noget nyt.

5. Har du andre forslag?

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights