Kristne sover i forhold til islam

Vi har sovet i timen. Det bør ikke undre, at folk reagerer med uro.

Vi kristne har sovet, og vi har ikke sat hinanden fri, politisk set. I forbindelse med sidste folketingsvalg mødte jeg flere kristne, som forholdt sig kritisk til islam, og som anså masseindvandringen af muslimer til Danmark som en af de største samfundsudfordringer i vor tid. Det var gået op for dem, at overalt i Vesteuropa mærkes i disse år et stigende pres fra imamer og moskeer om at der skal tages religiøst hensyn til islamisk livsform: halal-slagtning, kønsopdeling, tørklæder, moskeer, muslimske friskoler.

Men de gik stille med dørene med det. De valgte at skjule, at de stemte på politikere eller partier, der ville begrænse islams ankomst i Danmark. Fordi de fornemmede, at deres holdninger opfattes som forkerte af flertallet i kirkedanmark. Hvem har lyst at fremstå som ukærlig, forkert, fordømmende, racistisk?

Men det dur ikke at vi dybfryser hinandens politiske holdninger.

Det er min fornemmelse, at mange kristne ikke ønsker at tage en åben og ærlig debat om de massive problemer med muslimsk befolkningstilvækst i Europa – og herned også problemer i Danmark. Vi undlader at ytre os kritisk om den nye islamiske vækkelse, for vi forstår den ikke, vi taler ikke om den, vi debatterer den ikke. I de forskellige kristne netværk jeg deltager i, er det ikke på dagsordenen. Vi har mere end svært ved at fatte ideen med en totalitær samfundsideologi.

Men vi kristne har også sovet, åndeligt set. Det bør undre os at der ikke foregår et meget mere målrettet arbejde med at række evangeliet til muslimer i Danmark! Bør der ikke tænkes meget mere intenst og målrettet om det? Hvor mange præster har læst Koranen, og kan forklare forskellen mellem Koranen og Bibelen? På søndagsskole og koranskole? På imamer og præster? Kirker og moskeer?

Forskellen på Muhammed og Jesus? Den ene tog liv, den anden gav sit liv.

Muhammed fornægtede at Jesus Kristus er Guds søn og verdens frelser.

Jesus siger, at han er begge dele.

Vi trænger til at afklare forskellene.

Men først og fremmest trænger vi til at skærpe os på selve evangeliet.

For er der noget muslimerne – og alle os andre – trænger til, er det de gode nyheder om Jesus Kristus. Uden ham, fortabelse.

For Jesus kommer igen, og det vil forhåbentlig ske snart. Derfor bør vi sætte alt ind på at forkynde Kristus, inden han kommer.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights