Jeg elsker homoseksuelle

I mine præsteår havde jeg en del øje for dem, der var anderledes.  De syge, de hjemløse, misbrugerne, de halv- eller helkriminelle. Måske fordi Jesus i sin tid havde et særligt blik for dem, der var udenfor.  Måske er jeg udstyret med en særhed eller en gave, som gør det naturligt for mig at opsøge dem, der er anderledes.

Derfor elsker jeg homoseksuelle og seksuelle minoriteter. Det er ganske vist i strid med min jyske opdragelse at bruge ordet ”elske” ud over, hvis man taler med et lille barn. Men nu gør jeg det altså, fordi Jesus ifølge Joh 3,16 bruger ordet elske om menneskeheden.

I mine første præsteår hærgede AIDS-epidemien. På fem år begravede jeg måske ti homoseksuelle. De fleste døde alt for unge og efterlod mødre, fædre, partnere, venner.  De fik en blomst fra kirken til advent ligesom alle andre, og jeg har drukket en del kopper kaffe i selskab med efterladte sørgende fra den gruppe.

I de 50 år, hvor jeg efterhånden har færdedes i kristne miljøer rundt om i landet, har jeg aldrig hørt en homofobisk bemærkning. Det har jeg til gengæld på arbejdspladser, på gaden og i fitness omklædningsrum. Men faktisk ALDRIG i kristen sammenhæng.  Selvfølgelig ikke. Vi kan ikke følge ham, som elsker alle mennesker og samtidig komme med nedvurderende bemærkninger mod andre mennesker. Jeg udelukker ikke, at der er homofobiske bemærkninger, som er gået mit øre forbi. Kristne miljøer er spegede og tvetydige ligesom alle andre miljøer.  Men det kristne menneskesyn modsiger i den grad enhver form for nedvurdering af andre, at det smitter af på miljøet.

Hvis jeg har lyttet så længe, at jeg har fået taleret i homoseksuelle menneskers liv, har jeg sagt, at som et barn har brug for at vokse op sammen med sin biologiske far og mor, hvor det overhovedet er muligt, sådan har vi voksne også brug for, at vores parforhold og seksualitet udfolder sig kønspolart.

Fra første til sidste blad i Bibelen er det den seksualitet, der foregår inden for ægteskabet mellem en mand og en kvinde, som har Guds velsignelse.  Dette har intet med homofobi at gøre. Men med etik og værdier. Og her er såvel homoseksuelle som heteroseksuelle udfordret i den tid, vi lever i.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights