Hvor blev profet-røsten af?

Troen kommer af det, som høres; det gør vantroen også.

Jeg savner den profetiske røst i nutiden. Den Kærlighedens, Livets og Sandhedens røst, som taler afslørende og klart ind i vores samtid, og i mit eget liv.

Lige nu, når jeg spejder ud over kirkelivet i DK, kan jeg faktisk kun få øje på ganske få, der taler med denne røst – og det gør mig beklemt og urolig på mit lands vegne. Hvor blev profetrøsten af? Hvem tør sige det, som Guds ord siger?

Det er ikke fordi, der er tavshed. Der er der masser af andre røster, som lyder. Røster som understreger ’velsignelserne’ ved den seksuelle revolution, fortalere for det frie kønsvalg, for fri abort (nå, nej, det er jo slet ikke til debat mere!). Og når samfundet åbner op igen, og hjulene for alvor drejer med fuld knald på: Forbrugs-røsten! Den rå mammondyrkelse. Først mig selv og så mig selv.

Men altså: Hvorfor kirkens tavshed overfor disse antikristelige røster? Man skal godt nok lede længe – med lys og lygte! – for at finde en præst eller biskop, som vil sige noget, der blot har antydningen af noget profetisk over sig. Er det mon fordi tidsåndens mørke tåge har efterhånden trængt sig så langt ind i kirken, at man ‘ikke ved om man skal lukke vinduet op eller i, for at blive fri for den’, som jeg har hørt en udtrykke det?

Situationen kræver, at Guds menighed som aldrig før retter sin opmærksomhed mod Guds profetiske ord, Den hellige Skrift, Bibelens 66 skrifter. Læser, lærer, lytter, fatter og lever i tillid dertil.

Den, der har øre, skal høre hvad Ånden siger til menigheden. Guds ord kan du stole på.

Uden en nybesindelse på Guds ord er vi i stor fare, som nation og som kirke. Vi vil opleve os ladt i stikken uden nogen til at navigere skuden i et nyhedensk, antikristent oprørt hav.

Men vi er ikke ladt alene i stikken.

Gennem kaos, tåge, styrtregn og søsyge ser vi kaptajnen stå med den ene hånd på roret. Med den anden hånd holder han regnen bort fra øjnene; Himlen åbner sig over ham: “Dette er min elskede søn! Hør ham!”

Så nej, profetrøsten er ikke forstummet i vores tid. Vi har stadig Guds ord, den hellige Skrift, Bibelen.

Og midt i stormen der går over verden har Guds elskede søn hånden på roret.

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights